Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Milčec

Odakle da počnem : Ljubavni roman za one koji ipak žele ljepši svijet

  • Nakladnik: Profil
  • 10/2014.
  • 248 str., meki uvez
  • ISBN 9789533133522
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Nakon toga Moderna vremena ne ažuriraju cijene - preporučamo da točnost cijene i dostupnost knjige (pogotovo starijih izdanja) provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman Maje Milčec "Odakle da počnem" nazvan po prvom stihu evergreena Love Story, pisan je zagrebačkim slengom i smješten u Zapruđe, gdje se Zagrepčanka Barbara iz životne krize izvlači tako da osniva ženski bend. Prolog romana je pjesma Dubravka Ivanuša Rippera (Pips, Chips & Videoclips), koju je Ripper napisao po Majinoj želji, a Ripper i Yaya (Jinx) pojavljuju se i kao likovi u romanu.

„Milčecova ne oklijeva, dinamikom spota niže prizore i opservacije. Njen ekšn ne poznaje prazni hod. Čitajući gledamo filmske kadrove koji se munjevito smjenjuju i sugestivno govore o vremenu koje je svuda oko nas, o duhu vremena u kojem živimo, o stvarnosti koja je jača od fikcije,“ tako o romanu Maje Milčec piše Alojz Majetić.

Gorko-sladak ljubavni roman Maje Milčec pun je autoironije i optimizma, koje njegova heroina nalazi i u najtežim situacijama. Obeshrabrenost i kriza završavaju odlukom da se ne odustane i ipak krene dalje, uz prkosnu izvedbu My Way – Viciousa, ne Sinatre – a jednako nezaboravni refreni odzvanjaju od početka do kraja romana koji prati Barbaru od hitne psihijatrije do hepienda: „Ne traži da ti padne pod koljena i moli za oprost. Polako, tejk it izi. Saslušaj ga. Gledaj ga u oči. Ne mršti se i ne radi grimase. Ako ti je stalo, ne svađaj se i psst. OK, daj. Seks pa svađa. Seks bez svađe. Ali NE danas. NE SAD.“

Maja Milčec, freelancerica, nemirna duha, surađuje u mnogim ženskim, teen i rock časopisima, te tako sve do otkrića Facebooka i internetskih portala. Piše o glazbi, urbanoj sceni i kulturnim zbivanjima, a na Facebooku započinje redovito objavljivati statuse, koji s vremenom poprimaju razmjere priče.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –