Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Deborah Harkness

Sjena noći

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Dražen Čulić
  • 11/2014.
  • 640 str., meki uvez
  • ISBN 9789532665963
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon što pronađe alkemičarski rukopis Ashmole 762, vrsna povjesničarka i osrednja vještica Diana Bishop sa svojim novopečenim suprugom vampirom Matthewom Clairmontom kreće na put kroz vrijeme. Odredište njihova vremenskog putovanja Matthewova je Stara kuća u Oxfordu. Godina je 1590. i Diana se našla među svim najslavnijim ljudima toga doba – od Waltera Raleigha i Williama Shakespearea do same kraljice Elizabete I. Osim da pronađe stranice koje nedostaju u Ashmoleu 762, njezina je glavna misija naučiti vještičje vještine, a krajem 16. stoljeća ne bi joj trebalo biti teško pronaći pravu učiteljicu.

Ipak, na svojem putu Diana nailazi na brojne teškoće, a jedan od prvih izazova svakako je Matthewov otac Philippe de Clermont. No Dianine su moći mnogo jače no što itko očekuje, pa na putu do cilja svladava brojne prepreke na koje emancipirana žena iz 21. stoljeća nailazi u elizabetinsko doba.

"Sjena noći", uzbudljiva priča o putovanju kroz vrijeme suvremene vještice Diane, drugi je dio trilogije "All souls", koja je osvojila čitatelje u više od 30 zemalja te je prodana u više milijuna primjeraka.

***

Deborah Harkness američka je spisateljica i profesorica povijesti na Sveučilištu Sjeverna Kalifornija. Živjela je diljem SAD-a i u Velikoj Britaniji. Proučava povijest medicine i prirodnih znanosti, s naglaskom na razdoblje između 15. i 18. stoljeća. Fascinirana je načinom na koji je prirodna znanost iz srednjovjekovnih sveučilišta preko knjižnica i carskih dvorova renesanse došla u gradove i domove rane moderne Europe te do prosvjetiteljskih akademija. Njezina prva knjiga "Razgovori Johna Deena" s anđelima istražuje kako je osoba iz doba renesanse dobila odgovore na pitanja o svijetu i prirodi okrećući se magiji. Godine 2006. počinje pisati popularni blog Dobro vino ispod 20 dolara.

Godine 2008., razmišljajući o popularnosti priča o vampirima, na odmoru u Meksiku postavlja si pitanje: ako vampiri uistinu postoje, što rade kako bi zaradili za život? "Otkrivanje vještica" neočekivani je odgovor na to pitanje. U veljači 2011. roman je objavljen u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u, a ubrzo nakon toga pojavljuju se brojni prijevodi i izdanja diljem svijeta. Na listi New York Timesa dosegnulo je drugo mjesto. "Sjena noći", drugi dio trilogije "All Souls" ubrzo nakon izlaženja postignula je još bolji rezultat – prvo mjesto na ovoj ljestvici, a kao “obvezno štivo” preporučili su je i Entertainment Weekly, CNN te LA Times, dok su je Barnes&Noble i Amazon.com proglasili jednom od najboljih knjiga objavljenih u 2012. godini. Za sebe kaže da je profesorica danju, vinska blogerica navečer te romanopisac noću.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –