Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John Grisham

Priznanje

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Helena Trbušić
  • 11/2014.
  • 356 str., meki uvez
  • ISBN 9789533166087
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Za svakog nevinog muškarca poslanog u zatvor, jedan krivi ostaje s pogrešne strane rešetaka. On se našao s te strane. Ne razumije kako su policija i tužitelji uhvatili krivog muškarca i nije mu stalo. A kako vrijeme prolazi, shvaća kako pogreška počinjena u početku neće biti ispravljena: organi vlasti čvrsto su uvjereni u svoj slučaj i odlučni pribaviti osudu. Njemu je, s druge strane, laknulo kad je ta osoba proglašena krivom. Nema problema dopustiti da nevina osoba ode u zatvor, čak i da bude pogubljena.

On je takav čovjek. On je Travis Boyette. Godine 1998., u malom gradiću Sloanu u istočnom Teksasu, oteo je, silovao te zatim zadavio jednu od najpopularnijih lokalnih cura. Njezino je tijelo zakopao tako da ga nitko ne može naći, a zatim zaprepašteno promatrao kako policija i tužitelji hapse te optužuju Dontéa Drumma, lokalnu sportsku zvijezdu, upućujući ga na putovanje zelenom miljom, prema smrtnoj kazni.

Od toga je prošlo devet godina. Travis je u državi Kanzas upravo uvjetno pušten za neki drugi zločin; Dontéa četiri dana dijele od pogubljenja. Travis ima tumor na mozgu koji se ne može operirati i, prvi put u svom bijednom životu, odluči postupiti ispravno i priznati svoj davni grijeh. No kako će osuđeni kriminalac na samrti uvjeriti odvjetnike, suce i političare da su pogriješili i da se spremaju pogubiti nevinog čovjeka?

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –