Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Henry A. Kissinger

Svjetski poredak

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • Prijevod: Vedran Pavlić
  • 11/2015.
  • 368 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789530609549
  • Cijena: 29.07 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U knjizi "Svjetski poredak", Henry Kissinger istražuje korijene međunarodne suradnje i suvremenih globalnih previranja. Čvrsto utemeljena u Kissingerovom dubinskom poznavanju povijesti i njegovom iskustvu američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost i državnog tajnika, knjiga vodi čitatelje kroz ključna zbivanja suvremene svjetske povijesti.

Kissinger nudi jedinstven uvid u povjerljive razgovore koje je Nixonova administracija vodila s Hanojem o okončanju Vijetnamskog rata, kao i u napete pregovore Ronalda Reagana sa sovjetskim vođom Gorbačovom u Reykjaviku. Kissinger iznosi i svoja razmišljanja o budućnosti američko-kineskih odnosa i evoluciji Europske unije, te istražuje lekcije naučene iz sukoba u Iraku i Afganistanu. Vodeći čitatelje od analize nuklearnih pregovora s Iranom, preko zapadnog odgovora na Arapsko proljeće pa sve do napetosti s Rusijom oko Ukrajine, "Svjetski poredak" smješta Kissingerove povijesne analize u kontekst ključnih događaja našeg vremena.

Kissinger daje analizu najznačajnijeg izazova dvadeset i prvog stoljeća: na koji način izgraditi zajednički međunarodni poredak u svijetu koji obilježavaju različite povijesne perspektive, nasilni sukobi, tehnologija koja se nezaustavljivo širi i ideološki ekstremizam.


Kissingerov zaključak trebali bi pročitati i razumjeti svi kandidati uoči američkih predsjedničkih izbora 2016. godine. Svjetski poredak ovisi o tome. - The Financial Times


Ovo je Kissinger kakvog poznajemo, sa svojom jedinstvenom kombinacijom širine i preciznosti, zajedno sa smislom za povezivanje aktualnih zbivanja s povijesnim trendovima. -Hillary Clinton, The Washington Post

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –