Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Juli Zeh

Dekompresija

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Latica Bilopavlović Vuković
  • 11/2015.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789532666717
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sven Fiedler nesuđeni je odvjetnik koji je od natjecateljskog duha i ispraznosti suvremenog društva odlučio pobjeći na kanarski otok Lanzarote, gdje s djevojkom Antje živi naizgled savršen život i radi kao instruktor ronjenja. More je za Svena element mira, a Njemačka “ratna zona”, svijet za koji vjeruje da ga je zauvijek ostavio iza sebe. No rat će ga još jednom pronaći kada na otok, uplativši tečaj ronjenja, stigne neobičan par: privlačna zvijezda TV-sapunica Jola i njezin partner, sredovječni pisac Theo.

Njihov destruktivan i opsesivan odnos u svoj će vrtlog uskoro usisati Svena i uzdrmati temelje njegova otočnog pribježišta. Na dan dugo planiranog zarona do olupine koju je Sven pronašao na stotinu metara dubine, složena igra istine i laži između žene i dvojice muškaraca doseći će vrhunac, a na kocki će se naći ono najdragocjenije: ljudski život.

"Dekompresija" proslavljene njemačke autorice Juli Zeh je psihološki triler koji čitatelja majstorski uvlači u atmosferu vječnoga ljeta i beskrajnog plavetnila, sve do samoga ga kraja...


Zeh izvrsno opisuje nehaj i perverznost bogatih i slavnih. . . Ovo je priča o opsesiji – statusom, izgledom i celebrity kulturom. —The Independent

Drži i ne pušta... Mračno komičan triler koji nas tjera da nagađamo do samoga kraja. — Library Journal

Juli Zeh suvremena je njemačka književnica. Rođena je 1974. u Bonnu, diplomirala je pravo i književnost te živi u Leipzigu. Spiegel ju je nominirao za jednu od najutjecajnijih žena Njemačke. Autorica je devet knjiga i dobitnica niza nagrada. Godine 2002. osvojila je Deutscher Bücherpreis za najbolji debitantski roman "Orlovi i anđeli", a 2008. za roman "Zaigranost" Prix Cévennes za najbolji europski roman. Godine 2001. putovala je kroz Bosnu i Hercegovinu, o čemu piše u knjizi "Tišina je šum". Knjige su joj objavljene u 29 zemalja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Juli Zeh - Dekompresija –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –