Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jo Nesbø (Nesbo)

Krv na snijegu

  • Nakladnik: Fokus komunikacije
  • Prijevod: Iva Ušćumlić
  • 02/2016.
  • 204 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533490038
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Božićno je vrijeme u Oslu, krajem sedamdesetih. Olav Johansen je "čistač", plaćeni ubojica sa stalnim angažmanom kod jednog od najmoćnijih šefova kriminalnog podzemlja grada.

Nakon još jednog uspješno obavljenog zadatka, Olav se javlja šefu ne bi li preuzeo novi posao, međutim, zadatak koji mu ovaj dodijeli — odmah mu je jasno — može mu osigurati moć, ali se jednako tako može prometnuti i u njegovu najveću pogrešku. 

Od lovca, Olav vrlo lako može i sam postati lovina. Šef, naime, ovaj put poželi likvidaciju — svoje žene, a maske padaju, jedna za drugom...

 

Iako je priča britka i brza, njezin pripovjedač, plaćeni ubojica Olav, prilično je smiren i staložen, s gotovo hipnotičkim smislom za introspekciju. Koliko je vješt u obavljanju svog posla, jednako je kirurški precizan i u seciranju vlastitog "ja", vlastitih emocija i svih nijansi koje su ga izgradile kao osobu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –