Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Saskia de Coster

Mi i ja

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Maja Weikert
  • 05/2016.
  • 372 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591316
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Roman "Mi i ja" dinamična je i dramom nabijena obiteljska priča tijesno premrežena ljubavlju, istinom, lažima i ambicijama. Vandersandenove, pripadnike srednjestaleške flamanske klase, upoznajemo ulaskom u njihovu velebnu vilu na vrhu brda, ali kako vrijeme odmiče oni nam se, svatko ponaosob, otkrivaju oblikovani osobnim preferencijama odnosno devijacijama.

Mieke je bolesno pedantna kućanica aristokratskog podrijetla, osobito posvećena svojim skupocjenim sagovima, koja usto pokušava kontrolirati sve u svojoj okolini. Njezin muž Stefaan, pasionirani poklonik Boba Dylana, menadžer je u velikoj farmaceutskoj kompaniji sa skandalom koji uporno i revno zataškava. Njihova jedinica Sarah, pritisnuta snažnom majčinom paskom, bori se za svoje mjesto pod suncem i otkrivanje vlastita identiteta.

Međutim, pod gustim naslagama prošlosti krije se prokletstvo koje prijeti Sari. Hoće li mu se uspjeti othrvati neizvjesno je do samog kraja.

De Coster ispisuje snažnu kritiku belgijskog društva nijansirajući svoje protagoniste u pamtljive premda ne uvijek i dopadljive likove. "Mi i ja" psihološka je drama koja razotkriva složenost obiteljskih veza.

Saskia de Coster (1976.) mlada je i zapažena belgijska vizualna umjetnica, književnica i dramska spisateljica koja se redovito i rado odaziva na sudjelovanje u televizijskim debatama. Dosad je objavila šest romana: "Vrije Val" (2002.), "Jeuk" (2004.), 2Eeuwige Roem" (2006.), "Held" (2007.), "Dit is van mij" (2009.) i "Mi i ja" (2013.). Njezin roman "Held" nominiran je za književnu nagradu BNG i za nagradu AKO. Njezina dva posljednja romana "Dit is van mij" i "Mi i ja" nominirani su za književnu nagradu AKO i za The Golden Owl, a za roman
"Mi i ja dobila" je nagradu Cutting Edge za najbolji nizozemski roman 2014.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Mi i ja - Saskia de Coster –

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

Kolumna • 20.05.2006.

Povijesna štikla

– Pretraži sve knjige –