Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Saskia de Coster

Noćni roditelji

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Maja Weikert
  • 08/2020.
  • 296 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532592917
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Saskia i Juli dvije su majke dječačića Saula, ali samo je Julino majčinstvo biološki određeno. Saulov otac plavokosi je Karl, Saskijina srodna duša, koji je pristao pomoći paru u naporima da dobije vlastito dijete. I dok Juli spremno prihvaća novonastale životne okolnosti, u Saskiji tinja opasan plamen sumnje. Obitelj se otpravi na odmor na Aljasku, s planom da će tek kratko stati na Portesu, Karlovu rodnom otoku, na kojem zajedništvo i priroda uvjetuju kulturu i običaje. Živopisno ali kaotično okruženje promijenit će cilj planirana puta, nagrist će zamršeno korijenje Saksijine prošlosti i značajno joj odrediti budućnost.

Novi roman Saskije de Coster "Noćni roditelji" pravo je stilsko i pripovjedačko osvježenje. Koristeći se fiktivnim likom utemeljenom u vlastitu životu, kojemu čak daje i vlastito ime, De Coster donosi uvjerljivu, napetu i snažnu ispovjednu prozu, hvatajući se u koštac s teškim životnim dvojbama, rijetko u društvu naglas izrečenim. Može li svatko biti roditeljem, kako se roditeljem postaje i što biti roditeljem znači samo su neka od pitanja kojima se bave stranice "Noćnih roditelja".

O romanu u rekli:

Najbolje od De Coster, ili, bolje rečeno, najnježnije i najljepše. - De Standaard

Noćni roditelji više su od suvremenog romana, žurnalističkog putopisa ili memoara. Riječ je o turbulentnoj mješavini intimnih noćnih razgovora, kontemplativnih isječaka iz dnevnika, znakovitih retrospekcija i slapstickom ispunjenih scena, koja kulminira gotovo gotskim romanom s otpiljenim vrhovima prstiju i obiteljskim tajnama. Ponad svega, Noćni roditelji obiluju (majčinskom) ljubavlju. - Flanders Literature

…Saskia de Coster napisala je roman o temi koja je rijetko zastupljena u književnosti: o strahu roditelja da neće znati dovoljno voljeti svoje dijete. I to je napravila očaravajuće, stilski inovativno. Povjerenstvo nagrade „Libris Literatuur Prijs 2020“

Saskia de Coster (1976.) mlada je i zapažena belgijska vizualna umjetnica, književnica i dramatičarka, koja se redovito i rado odaziva na sudjelovanje u televizijskim debatama. Studirala je germanske jezike na Katoličkom sveučilištu Leuven, a na istome je sveučilištu diplomirala književnost 1998. godine. Dosad je objavila sedam romana: "Vrije val" (2002.), "Jeuk" (2004.), "Eeuwige roem" (2006.), "Held" (2007.), "Dit is van mij" (2009.), "Mi i ja" (2013.) i "Noćni roditelji" (2018). Njezin je roman "Held" nominiran za knjževne nagrade BNG i AKO, a dva su joj romana, "Dit is van mij" i "Mi i ja", nominirani za AKO i The Golden Owl. Za roman "Mi i ja" 2014. je godine dobila nagradu Cutting Edge te nagradu Opijz Literatuurprij. O njezinu je književnom radu često rečeno da piše „s neopisivim guštom“ i da svoje priče, a i osebujne likove, uvijek začinja čvrstom dozom britkog humora. Živi i radi u Belgiji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –