Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivan Buzov

Transseksualizam

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 05/2016.
  • 112 str., meki uvez
  • ISBN 9789531767026
  • Cijena: 84.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Transseksualizam se kao jasno definiran i od ostalih psihoseksualnih poremećaja oštro omeđen dijagnostički entitet u psihijatrijskoj klasifikaciji pojavio prije tridesetak godina. Broj liječenih slučajeva tog poremećaja izrazito je mali. U knjizi je istaknuto ispitivanje interakcije psihološkog i biološkog u tijeku oblikovanja ljudske jedinke, te problematiziranja psihoanalitičkih postavki u formiranju rodnog identiteta.

Ne zna se točna stopa zastupljenosti transseksualizma, što je posljedica društvene stigme koja prati osobe s tim poremećajem, a ta stigma proizlazi iz nepoznavanja prave prirode poremećaja. Stopa zastupljenosti transseksualizma mijenja se s vremenom istraživanja i ovisno o različitim dijelovima svijeta.

Knjiga se sastoji od dva dijela: u prvom autor opisuje teoriju podrijetla i liječenje transseksualizma; u drugom povezuje francuskog romanopisca Marcela Prusta, češkog neurologa Sigmunda Freuda i hrvatskog pisca i grafičara Miroslava Šuteja, te ponešto govori o istospolnom usmjerenju u muškaraca.

Knjiga je namijenjena prvenstveno psihijatrima i terapeutima, ali i onim stručnjacima koji bi trebali obrađivati takvog pacjenta (urolog, ginekolog, specijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije, endokrinolog i psiholog) te samim pacjentima i njihovoj obitelji.

Autor vjeruje da će ova knjiga postići svoju svrhu ako medicinska i pravno-zakonska pomoć transseksualnim osobama u Republici Hrvatskoj postane boljom nego što je bila dosad.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –