Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rajko Fureš

Ivan Krstitelj Lalangue : Otac medicinske stručne literature na hrvatskom jeziku i hrvatskog primaljstva

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 08/2016.
  • 368 str., meki uvez
  • ISBN 9789531767651
  • Cijena: 210.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Ovom je knjigom dr. Rajko Fureš nepravedno zaboravljenog varaždinskog liječnika 18. stoljeća Ivana Krstitelja Lalanguea iznova otkrio, u isti mah i habilitirao, pokazujući njegovu vrijednost na području medicine u Hrvatskoj 18. stoljeća, u primaljstvu i porodništvu, njegovo djelovanje u kontekstu prosvjetiteljskoga okruženja i slobodnozidarskoga djelovanja u Habsburškoj Monarhiji.

Pojavom ove knjige o znamenitom varaždinskom liječniku iz 18. stoljeća, prvom autoru medicinske literature u Hrvatskoj, i to na narodnome jeziku - kajkavskom književnom jeziku, njegovo ime ostaje zlatnim slovima zapisano u povijesti hrvatske medicine i grada Varaždina.


Knjigu obogaćuju prilozi s Lalangueovim djelima koje je dr. Fureš predočio u transkripciji i hrvatskome suvremenom prijevodu te iscrpni literaturni navodi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –