Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dalibor Karlović

Neurokemija ponašanja s osnovama psihofarmakologije

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 12/2016.
  • 240 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531767248
  • Cijena: 231.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Knjiga je svrsishodno stručno i znanstveno djelo temeljeno na znanstvenim dokazima, čija tematika povezuje biologiju, kemiju i psihologiju. Važna je medicini, društvenim znanostima, a zanimljivo je štivo svakom mislećem čovjeku, intelektualcu.

Prožeta je autorovom impresijom o čudu biologije, krhkosti i tankoćutnosti mikro i makrosvijeta te neuhvatljivoj niti između vidljivoga i nevidljivoga, izvanjskoga i unutarnjega.

Čitatelja potiče na razmišljanje o vlastitom, i što je najvažnije za studenta, na čin spoznavanja i razumijevanja što su drugi otkrili, uz istodobnu žudnju da sam istraži i vjeru da će znanost doći samom cilju i cjelovitoj istini. Namijenjena je sveučilišnom djelokrugu biomedicinskih usmjerenja, ali i humanističkim znanstvenim disciplinama među kojima se ističe psihologija. Podjednako će je trebati i specijalizanti različitih medicinskih specijalizacija, i ne samo onih s područja neurologije i psihijatrije.

Knjiga je u punom smislu zaslužila biti sveučilišnim udžbenikom biomedicinskog i društvenog područja. Ona je u ovakvom spoju neurokemije, ponašanja, psihoneuroendokrinologije, psihoneuroimunologije i psihofarmakologije s uvodnikom iz neuroanatomije i fiziologije prva na hrvatskom stručnom i znanstvenom tlu.

Knjiga "Neurokemija ponašanja s psihofarmakologijom" nije knjiga o neuroanatomiji, biokemiji, farmakologiji ili psihijatriji. Ona je sve to, ali u opsegu koji je potreban za studentski udžbenik koji objašnjava (bio)kemijske, odnosno neurokemijske procese koji su važni za psihijatriju i/ili psihofarmakologiju. Prije svega, namijenjena je studentima koji slušaju istoimeni kolegij ili kolegije koji imaju u dijelu plana i programa znanja koja se nalaze u ovom udžbeniku. Osim za studente, knjiga će svakako biti dobro štivo za specijalizante psihijatrije koji sad na jednom mjestu imaju sva znanja temeljnih biomedicinskih znanosti potrebna za specijalistički ispit iz psihijatrije ili supspecijalistički ispit iz biologijske psihijatrije. Naposljetku, dobro će doći kao repetitorij za psihijatre, ali i za druge stručnjake koji rade zajedno sa psihijatrima u timskoj brizi za bolesnike, kao što su liječnici drugih specijalizacija, medicinski biokemičari, farmaceuti, psiholozi i ostali. - Dalibor Karlović

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –