Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sylvain Prudhomme

Veliki

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Ursula Burger
  • 08/2017.
  • , meki uvez
  • ISBN 9789532861716
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Roman "Veliki" Sylvaina Prudhommea časopis Lire proglasio je knjigom godine, a ovjenčan je i nagradama Georges Brassens, Prix Climax, Musique et Litterature i Prix de la Porte Doree.


Veliki su Couto, Atchutchi, Tundu, Miguelinho, Djon, Serifo, Dulce i drugi članovi grupe Super Mama Djombo, čije su pjesme nastajale sedamdesetih, u vrijeme borbe za neovisnost Gvineje Bisau.

Godina je 2012., politička situacija ponovno je napeta. Sprema se vojni puč, a gitarist Couto doznaje da je umrla Dulce, njegova prva ljubav i pjevačica njihova nekad slavnog benda. Večer se spušta nad ulice što bruje životom, a Couto luta od bara do bara prisjećajući se žene koju je volio, ustanka protiv Portugalaca i godina kada je nastupao diljem svijeta svirajući glazbu nošenu elanom netom izvojevane slobode.

Dok pucnjevi odjekuju gradom najavljujći još jedan politički prevrat, nekadašnja postava benda okuplja se s nakanom da održi koncert u počast Dulci i prohujalom vremenu nade.

Sylvain Prudhomme rođen je 1979. na jugu Francuske. Nakon djetinjstva provedenog u Africi (Kamerun, Niger, Burundi, Mauricijus), u Parizu studira i predaje književnost. Objavio je romane "Les matinies d’Hercule" (2007), "L’affaire Furtif" (2010), "Tanganyika Project" (2010), "Ld, avaitditBahi" (2012), "Veliki Ligende" (2016).

Roman "Veliki" časopis Lire proglasio je knjigom godine, a ovjenčan je i nagradama Georges Brassens (2014), Prix Climax, Musique et Litterature (2014) i Prix de la Porte Doree (2015).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –