Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Diana Herak

Američki kuk

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 11/2016.
  • 218 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531767736
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Pričanje o svakodnevici, pričanje koje skriva osjećaj propadanja i gubitka, pričanje svakodnevnog, onog koje se obrušava na tijelo, otkriće vlastitih moći i snage da se bizarno i bolno učini dijelom poznatog iskustva - samo su neke od mogućih oznaka romana Diane Herak "Američki kuk".

Riječ je o naizgled, običnom pozivu i odlasku u bolnicu i u neizvjesno o životu koji ne završava na prvim stranicama novina i nije osobita vijest: Živ sam! Ja sam! Čitatelju se na trenutke čini da zasut riječima, rečenicama, dijalozima i prešućenim mjestima, tišinom neočekivanog kraja dana, zatečenošću u prostorima koje zdravi ne računaju - započinje život one koja priča, ona koja postaje sudionik intimne drame i napetosti preživljavanja , borbe za život, otkrića drugoga i drugih, oko nje, u bolničkim sobama, hodnicima. Intrigantno i neočekivano, drugačija podjela uloga i mjesta: od svakodnevnog do prve bolnice, od pogleda na druge do unutrašnjih previranja, osjećaja straha, izgubljenosti i nepripadanja. 

Roman Diane Herak čita se i ne napušta do zadnjeg reza, do zadnjeg mjesta, točke. Ali slutimo, to nije ni početak ni kraj!

Miroslav Mićanović

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –