Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joël Dicker

Knjiga o Baltimoreu

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Željka Somun
  • 03/2018.
  • 448 str., meki uvez
  • ISBN 9789532669329
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Prije Drame postojale su dvije vrste Goldmanovih: oni posebni i oni obični. Oni sretni i oni koje je sreća zaobilazila. Goldmanovi iz Baltimorea i oni iz Montclaira. Na Marcusovu veliku žalost, cijelo svoje djetinjstvo on je pripadao Montclairanima. Sin jedinac, s roditeljima je živio u maloj kući u New Jerseyju, dok su Baltimorci — njegovi uspješni, lijepi i talentirani bratići Hillel i Woody, stric Saul i teta Anita — u svojoj luksuznoj vili u elitnoj četvrti Baltimorea živjeli naizgled savršen život. Ključna je riječ: naizgled.

Jer, osam godina nakon Drame, tražeći građu za novi roman, nova zvijezda američke književne scene Marcus Goldman zagrepst će površinu priče o svome djetinjstvu i u potrazi za istinom dospjeti do njezina dvostrukog dna, ispisujući posve novu knjigu o Baltimoreu.

Što se dogodilo s Družinom Goldmanovih? Kako se njihovo kraljevstvo urušilo pod teretom laži, ljubomore i izdaje? Kružeći oko obiteljske Drame i naposljetku nas uvodeći u samo njezino središte — Dicker ispisuje moćan roman o zabludama i kraju jednoga djetinjstva, knjigu o ljubavi, prijateljstvu, odanosti i fatalnoj varljivosti sjećanja.

Joël Dicker, švicarski pisac koji piše na francuskom jeziku, rođen je 1985. u Ženevi, gdje je diplomirao pravo. Pisati počinje s dvadeset godina i za svoj prvi roman Tigar nagrađen je 2005. na međunarodnom natjecanju mladih autora. Njegov roman "Posljednji dani naših očeva" osvaja nagradu za najbolji neobjavljeni rukopis. U knjižarama se pojavljuje početkom 2012., a donosi istinitu i malo poznatu priču o ogranku Britanske tajne službe što su ga tijekom Drugog svjetskog rata činili pripadnici Francuskog pokreta otpora.

Prestižne nagrade i svjetsku slavu donosi mu roman "Istina o Slučaju Harry Quebert", koji postaje međunarodni književni fenomen, preveden na 38 jezika u više od 50 zemalja. Njegov četvrti roman, "Knjiga o Baltimoreu", objavljen je 2015.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –