Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dario Harjaček

Sanjica Lacković

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • 04/2018.
  • 192 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320731
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Sanjica Lacković", roman koji seže od 60-ih godina prošloga stoljeća do danas, govori o trima odmetnicima u bijegu od vlastitih obitelji. Vječni sukobi s okolinom, dirljiva krhkost identiteta, opsesija prošlošću i atmosfera stalne porobljenosti ovom djelu pružaju opipljivu ljudskost te ga čine vjernim otiskom hrvatske suvremenosti. Je li mržnja kao reakcija na mržnju zapravo traženje ljubavi?

Dario Harjaček u svom prvijencu predstavlja amblematske likove koji pod paljbom prijateljske vatre pokušavaju naći vlastito mjerilo za život, a pritom reagiraju baš kao i svi mi: ponekad su spremni sve razoriti zbog istinske potrebe za bliskošću koja nikako da se ostvari.


"Sanjica Lacković" je prebogato obećavajuće literarno tkanje u kojemu se krije budući veliki događaj naše književne scene... Iskazanom suverenom zrelošću (što je jednostavno fascinantno jer riječ je o njegovu književnome debiju) Dario Harjaček skladao je virtuoznu obiteljsku fugu. Njegovo je putovanje brutalno i oniričko u isti mah, bez trunčice kalkulantskoga predaha. Isti takav drčan angažman i povjerenje traži od budućih čitatelja. Blagoslovljen užitak čitanja neće nam izostati. - Davor Špišić

Intervju s autorom: Dario Harjaček: Lektire bih zajedno s vjeronaukom izbacio iz škola

Dario Harjaček rođen je 1979. u Beču. Odrastao je u Varaždinu, a nakon studija komparativne književnosti i povijesti umjetnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu završio je studij režije na Akademiji dramske umjetnosti. Diplomirao je 2006. adaptacijom Čehovljeve drame "Tri sestre" u Teatru &td.

Za kazalište je prilagodio značajan broj filmova, romana, klasičnih dramskih tekstova i djela dječje književnosti ("Pijanistica" prema romanu Elfriede Jelinek; "In camera" prema filmu "Anđeo uništenja" Louisa Buñuela, "U registraturi" prema romanu Ante Kovačića, "Jesenju sonatu" i "Personu" prema filmovima Ingmara Bergmana, "Alan Ford" prema istoimenom stripu…).

Režirao je tridesetak predstava u hrvatskim kazalištima. Sudjelovao je u produkciji dramskoga programa Hrvatskoga radija i mnogim plesnim projektima te pisao scenarije za emisije dječjega programa HRT-a.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –