Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Muriel Barbery

Život vilenjaka

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Marija Paprašarovski
  • 05/2018.
  • 265 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861884
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Ratovi se odvijaju na bojnim poljima ali se o njima odlučuje u kabinetima vladara koji su stručnjaci za upravljanje svijetom mašte. Pa ipak, postoje i druga mjesta, i drugi svjetovi mašte... Želim da mi pričaš o onome što vidiš i čuješ, o pjesmama koje čitaš i o snovima koje sanjaš.

Teško je u početku odrediti što to veže protagonistice novoga romana proslavljene spisateljice Muriel Barbery "Život vilenjaka". Mariju koja živi u seoskoj zabiti francuske pokrajine Burgundije i djevojčicu po imenu Clara koja se, nakon djetinjstva provedena u Abruzzu, seli u Rim gdje su je poslali kako bi razvila svoj nesvakidašnji dar za glazbu.

Ta je veza tajna: i jedna i druga su, svaka na svoj način, povezane sa svijetom vilenjaka – svijetom umjetnosti, invencije i tajanstvenog, ali i svijetom prožetosti s prirodom koja ljudskome životu daje njegovu puninu i ljepotu.

Međutim, ljudskome rodu prijeti opasnost od jednog izgubljenog vilenjaka i samo će Maria i Clara, ujedinjenim snagama, moći osujetiti njegove opasne planove... Epska bitka između snaga koje žele ponovno uspostaviti sklad u svijetu i onih koje ga žele definitivno uništiti, odvijat će se u oba svijeta, a pobjeda ovisi o pomoći stanovnika svijeta skrivenog ljudskom oku...

Novi roman Muriel Barbery, autorice bestselera "Otmjenost ježa" prvi je dio trilogije o Mariji i Clari, bezvremena priča o silama dobra i zla i neuništivoj moći prirode, glazbe, umjetnosti, pripovijedanja i ljubavi.

Muriel Barbery, višestruko nagrađivana francuska spisateljica, rođena 1969. godine u Casablanci (Maroko). Školovala se na renomiranom pariškom fakultetu École Normale Supérieure i doktorirala filozofiju 1993. Predavala je na sveučilištu Université de Bourgogne,, a potom na Saint-Lôi u Caenu.2008. napušta akadmsku karijeru i odlazi na dogodišnju stipendiju u Kyoto. Taj će boravak u Japanu izvršiti neizbrisiv utjecaj na njezin život i djelo.

Objavila je romane "Une gourmandise" (Poslastica, 2000), "Otmjenost ježa" (2006.) i "Život vilenjaka" (2015). "Otmjenost ježa" postigao je golem uspjeh u Europi i svijetu, preveden je na više od trideset jezika u milijunskoj nakladi da bi uspeo autoricu na sam vrh suvremene francuske proze. U rujnu 2016. Muriel Barbery je gostovala na Festivalu svjetske književnosti u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –