Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maria Ksiluri

Ovako evo svršava svijet

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Mina Radulović
  • 12/2018.
  • 362 str., meki uvez
  • ISBN 9789533511436
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Orestis, Fani, Dimitris, Akos, Fotis i Ana krhki su, nesigurni i tjeskobom prožeti mladi ljudi, psihološki razapeti između mentaliteta otoka s kojega potječu i anomičnog urbaniteta metropole, bačeni usred svijeta u kojem nema sigurnosti, a jedine su konstante gravitacija i smrt. Pratimo njihove pokušaje da izađu na kraj s obiteljskim traumama i aporijama intimnih odnosa, da diplomiraju i osamostale se u doba ekonomske depresije.

U središtu priče nalazi se Ana, čiji tajanstveni nestanak opterećuje i poput crne rupe privlači sve koji su bili bliski s njom. Ovaj neobično komponirani introspektivni roman u kojem se životi junaka isprepleću na neočekivane načine, govori o sjećanju i zaboravu, fragilnosti ljubavnih odnosa i našeg osobnog mikrokozmosa.

Intervju s autoricom: Maria Ksiluri: Sklona sam ne vjerovati ljudima koji kod kuće nemaju knjige

Maria Ksiluri rođena je 1983. na Kreti. Studirala je psihologiju na Sveučilištu Panteion te nastavila poslijediplomski studij iz istog područja. Njezin prvi roman, "Premotaj" (2009.), bio je u užem izboru za nagradu Diavazo za debitante. Drugi roman "Ovako evo svršava svijet" objavljen joj je 2012. godine. Smatraju je jednom od najvećih mladih talenata na grčkoj književnoj sceni. Živi u Ateni i radi kao copywriter.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –