Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dinko Matijašević

Blještavilo neona

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 02/2019.
  • 116 str., meki uvez
  • ISBN 9789531768733
  • Cijena: 84.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Dinko Matijašević, autor ove knjige, uspješan je odvjetnik, sportaš i intelektualac iz Osijeka, koji je u veljači 2010. godine doživio je ozbiljnu ozljedu vratne kralježnice, koja mu je svakodnevnu rutinu okrenula naglavačke i praktički ga prikovala za bolesničku postelju. Iz punog zdravlja našao se potpuno nepokretan i ovisan o tuđoj pomoći.

Knjiga je podjednako i istodobno opora i patetična, realistična i romantična, duboko introspektivna i banalna, a poruka i poduka koju donosi prije svega je motivirajuća i optimistična. Žudnja za životom, upornost, suočavanje s nepremostivim preprekama i snažna želja za njihovim prevladavanjem, doslovce isijavaju iz autorovih rečenica pretočenih u nadahnjujući tekst. Povratak u društvo zdravih i sposobnih, nadvladavanje svake vrste nedostataka, želja za nastavkom prethodnog normalnog života i gotovo fanatična motiviranost u postizanju i ostvarivanju toga cilja temeljna su osnovica nastanka ove knjige.

Preporuka je da ovu knjigu pročitaju svi pacijenti, posebice pacijenti s bolestima kralježnice, ali i svakodnevni čovjek koji nije svjestan koliko je zdravlje krhko i kako ga svakodnevno obezvrjeđujemo, nesvjesni činjenice da ga u sekundi možemo izgubiti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –