Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lisa Genova

Svaka nota odsvirana

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Mirta Stantić
  • 03/2019.
  • 336 str., meki uvez
  • ISBN 978–953–3552538
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Lisa Genova, neuroznanstvenica i autorica romana "Još uvijek Alice", u knjizi "Svaka nota odsvirana" istraživački pristupa žaljenju, oprostu i svemu što nas čini ljudima.

Richard je uspješan pijanist koji na svojim koncertima uživa u ovacijama publike diljem svijeta. Njegovi su prsti istančano ugođeni instrumenti koji plešu po glasovirskim tipkama hvatajući svaku notu savršenom preciznošću. Danas Richard ima ALS. Prsti su mu nemoćni, mrtvi, bez mogućnosti da se ikada oporave.

Karina je prije tri godine sa zida skinula fotografiju s njihova vjenčanja i zamijenila je zrcalom. Premda krivi Richarda i propali brak za sve što joj se dogodilo, još se uvijek boji vratiti na glazbeni put koji je napustila kao mlada žena. Richardovo se stanje sve više pogoršava. U trenutku kad više ne može živjeti sam, Karina nerado pristaje brinuti se o njemu. Dok Richardovi mišići, glas i disanje polako gasnu, njih se dvoje pokušavaju pomiriti s prošlosti prije nego što postane prekasno.

Dirljivo i moćno ispričana, "Svaka nota odsvirana" priča je o iskupljenju i o potrazi za unutrašnjim mirom u opraštanju drugima.

Genovina sposobnost da znanstvene detalje uplete u suosjećajnu i iskreno ispričanu priču ne može se usporediti ni s kim drugim.
Bookreporter

Premda čitatelj nije pošteđen dramatičnih detalja ove bolesti, neuroznanstvenica Lisa Genova istovremeno slavi našu ljudskost.
People

Nekada je jednostavnije istinu ispričati kroz fikciju. Genova istinu isprepliće s hrabrošću i nadom.
NPR

Lisa Genova doktorirala je neuroznanost na Sveučilištu Harvard. Povezujući neuroznanost i snagu ljudskoga duha, zaslužila je posebno mjesto u svjetskoj književnosti. Godine 2007. objavila je prvi roman "Još uvijek Alice" prema kojemu je snimljen Oscarom nagrađen film. Njegova je tema kako se život osobe s Alzheimerovom bolešću, ali i život svih oko nje, promijeni nakon dijagnoze.

Napisala je još četiri romana: "Left Neglected", "Love, Anthony, Inside the O’Briens" i "Svaka nota odsvirana" ("Every note played"). Autorica koja nas u svakom od tih romana suočava s nama samima, s našim strahovima i nadama, ali i sa snagom za koju nerijetko, prije nego što postane nužno, ni ne znamo da je imamo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –