Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mirna Šitum Iva Dediol

Škola atopije

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 04/2019.
  • 104 str., meki uvez
  • ISBN 9789531769037
  • Cijena: 126.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Atopijski je dermatitis kronična kožna bolest koja pripada entitetu atopijske dijateze. Atopijska dijateza uključuje alergijski rinitis, konjuktivitis, alergije na hranu i astm, ali, prema novijim definicijama, i kronični atopijski dermatitis.

Od atopijskog dermatitisa dominantno obolijeva novorođenčad, potom djeca predškolske i školske dobi, ali sve češće i odrasli. U svih njih postoji vjerojatnost razvoja drugih entiteta atopijske dijateze, ali to se ne može predvidjeti. Osnova liječenja atopisjkog dermatitisa čini edukacija oboljelih i roditelja oboljelih od te bolesti.

Ovaj priručnik Mirne Šitum, Ive Dediol i suradnika, oboljelima, na njima razumljiv način objašnjava bolest, njezino liječenje i provođenje njege oboljelih. S naglaskom na multidisciplinarni pristup, koncept „Škola atopije“ nastoji se prenijeti i prilagoditi stručnjacima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti kako bi što kvalitetnije i učinkovitije sudjelovali u procesu liječenja ove bolesti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –