Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maylis de Kerangal

Popraviti žive

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Ursula Burger
  • 07/2019.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9789532862171
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Popraviti žive" roman je o srcu, ljudskom srcu, srcu mladića koje je nadživjelo njegovu moždanu smrt nakon kobne automobilske nesreće jedne zore kad je s prijateljima jahao valove. Prije nego što svane sljedeći dan, to srce, do jučer njegovo, treba naći put do grudi žene koju je vlastito srce izdalo. U utrci s vremenom su medicinsko osoblje i liječnik koji mora priopćiti strašnu vijest o smrti momkovim roditeljima i odmah ih potom zamoliti da sinovo srce doniraju za transplantaciju.

Potresan, napet poput najboljeg trilera, stilski tour de force, roman "Popraviti žive" Maylis de Kerangal jedno je od najdojmljivijih djela suvremene francuske proze, dobitnik deset književnih nagrada, uključujući Grand Prix RTL-Lire i Wellcome Book Prize, a bio je i u širem izboru za Man Booker International Prize. Nakon kazališne, uslijedila je i uspješna filmska adaptacija, nominirana za nagradu César.

Istinski epsko djelo, suvremena saga.
François Busnel, Lire

Pismo koje potresa do srži.
Olivia de Lamberterie, Elle

Ne pamtim kad me knjiga toliko ganula.
Lydia Kiesling, Guardian

Roman prelijep poput grčke tragedije.
Astrid de Larminat, Le Figaro

Francuska spisateljica Maylis de Kerangal (1967.) studirala je povijest i filozofiju u Rouenu i Parizu. Prvi roman napisala je 2000. godine, i od tad je objavila devet romana što joj je donijelo mnoge istaknute književne nagrade. Njezin najpoznatiji roman "Naissance d'un pont" (Rođenje mosta, 2010) uvršten je u uži izbor za nagradu Prix Goncourt i nagrađen nagradama Prix Médicis 2010. i Premio Gregor von Rezzori 2014., te je preveden na nekoliko svjetskih jezika. Roman "Popraviti žive" (Réparer les vivants, 2014.) također je osvojio nekoliko nagrada, uključujući Prix Orange du Livre i Grand prix RTL-Lire u Francuskoj, te nagradu Wellcome Book Prize (UK). Roman je adaptiran i za kazalište i za film 2016.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Réparer les vivants (Trailer) –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –