Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sylvie Simmons

I’m Your Man : Život Leonarda Cohena

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Selma Muftić Pustički
  • 11/2019.
  • 480 str., meki uvez
  • ISBN 9789532862263
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Leonarda Cohena, jednog od najvažnijih i najutjecajnijih umjetnika na prijelazu stoljeća, pamtimo kao iznimno osjećajna i inteligentna čovjeka koji je istraživao temeljna pitanja ljudskog života – seks, religiju, moć, ljubav. Cohen je višestruko složen i naoko proturječan lik: pobožan Židov, dendi i ljubitelj žena, kao i budistički redovnik čije je ime Jikan – “obična tišina” – bilo itekakav izazov piscu i pjevaču koji nije živio nimalo obično.

"I’m Your Man" bez ostatka zaokružuje taj osebujni život. Cijenjena glazbena kritičarka Sylvie Simmons kreće iz Cohenova rodnog Montreala i prati ga preko Londona i grčkog otoka Hidre do New Yorka, gdje šezdesetih godina započinje glazbenu karijeru. Slijedi trag njegovih sjajnih postignuća do povlačenja polovicom devedesetih godina i povratka rasprodanom svjetskom turnejom gotovo petnaest godina poslije.

Bilo da iscrtava Cohenove putanje sumnjivim uličicama Mumbaija ili dočarava njegove bezbrojne hotelske sobe, Simmons jednako predano istražuje svaku kompleksnu i protuslovnu liniju Cohenova života i duboko pronicavo slika duh, viziju, širinu i dar umjetnika i čovjeka koji nas dandanas zna dirnuti kao nitko drugi.

"I’m Your Man" zadire u dušu: ovo je velika biografija kakvu Leonard Cohen zaslužuje… čaroban plod ljubavi.
Janet Maslin, New York Times

Promišljeno veličanje umjetnikova života… Simmons je vješto ispripovijedala Cohenov razvojni put… Krajnji je učinak ovog životopisa veoma neobičan: čim ga pročitate, spopadne vas silna želja da krenete ispočetka i ponovno se udubite u priču oboružani svime što ste usput doznali.
A.M. Homes, New York Times Book Review

Novo mjerilo za Cohenove biografije.
Los Angeles Times

Ova knjiga zavodljivo odaje počast velikom zavodniku.
The Onion A.V. Club

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –