Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sigrid Nunez

Prijatelj

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Maja Šoljan
  • 11/2019.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9789532862287
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dirljiva priča o ljubavi, prijateljstvu, boli, prebolijevanju i čarobnoj vezi između žene i psa.

Nakon iznenadnog samoubojstva muškarca koji joj je bio i učitelj i najbolji prijatelj, spisateljica dobiva na brigu njegovog psa, golemog, ostarjelog mužjaka doge kojeg nitko ne želi. Između psa i žene stvara se posebna veza: on njoj pruža svojevrsnu utjehu, ona pokušava ublažiti njegovu nijemu tugu. Dok se oboje, svako na svoj način, nose s gubitkom i proživljavaju niz svakodnevnih, često zabavnih zgoda, autorica glasno razmišlja o životu, smrti i osobito o književnosti.

"Prijatelj" Sigrid Nunez je roman koji čitamo kao autentične uspomene: knjiga za svakoga tko je imao najboljeg prijatelja, ljudsko biće ili životinju, i upoznao je prazninu koja ostaje kad ga izgubimo.

Ljubav i bliskost u ovoj su knjizi neraskidivo povezane s gubitkom. "Prijatelj" je jedan od onih rijetkih romana od kojih na kraju srce sporije kuca.
Los Angeles Times

Prelijepa knjiga koja nam donosi duboki uvid u smrt, bol, umjetnost i ljubav.
Wall Street Journal

Prijatelj je ljubavna priča, priča o opsesiji, i priča o oporavku. Dakle: ljubavna priča.
Vanity Fair

Sigrid Nunez, spisateljica rođena 1951. u New Yorku, objavila je sedam romana, kao i memoare o prijateljstvu sa Susan Sontag. Premda je dobila niz važnih priznanja te stekla ugled u književnim krugovima, Nunez je nastojala zadržati pomalo autsajderski položaj, ali roman "Prijatelj", bestseler koji je 2018. osvojio jednu od najvažnijih američkih nagrada, National Book Award, i preveden je na više od dvadeset svjetskih jezika, lansirao ju je među književne zvijezde.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –