Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nora Nikolac Gabaj

Ekstravaskularni uzorci u laboratorijskoj medicini

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 02/2020.
  • 252 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531769310
  • Cijena: 30.66 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ekstravaskularni uzorci analitički su i dijagnostički izazov u današnjoj modernoj medicini. Knjiga "Ekstravaskularni uzorci u laboratorijskoj medicini" Nore Nikolac Gabaj i suradnika namijenjena je svim zdravstvenim djelatnicima, ponajprije medicinskim biokemičarima i liječnicima, jer na jedan nov način prikazuje informacije o najnovijim dostignućima u ovom izazovnom području laboratorijske medicine.

Laboratorijska se medicina najčešće povezuje s uzrokovanjem venske krvi i određivanjem raznovrsnih analita u serumu ili u plazmi. Razvojem novih, osjetljivih analitičkih tehnika, stalno se povećava broj različitih tjelesnih tekućina iz kojih je moguće dobiti medicinske informacije koje će pomoći u postavljanju dijagnoza i liječenju bolesti. Udio ekstravaskularnih laboratorijskih uzoraka u odnosu na krv često je mali, no zbog kompleksne obrade zahtijeva znatno veći angažman laboratorijskih stručnjaka.

Ova knjiga daje detaljan pregled 20 različitih ekstravaskularnih tjelesnih uzoraka koji se danas rabe u dijagnostičke, prognostičke pa čak i istraživačke svrhe u laboratorijskoj medicini. Sva su poglavlja organizirana u 4 glavne cijeline.

Namijenjena je svim zdravstvenim djelatnicima, ponajprije medicinskim biokemičarima i liječnicima, jer na jedan nov način prikazuje informacije o najnovijim dostignućima u ovom izazovnom području laboratorijske medicine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –