Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Etgar Keret

Kvar na rubu galaksije

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Laila Šprajc
  • 07/2020.
  • 181 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533582184
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Minimum riječi i maksimum srca, tako stoji na putokazu za zemlju priča Etgara Kereta! Bogataš koji kupuje pravo na tuđe rođendane, ostavljeni suprug koji pristaje biti ispaljen iz topa, par koji će učiniti sve da obuzda alergiju svojega psa, dječak pripadnik specijalnih jedinica u ratu započetom u trećem mandatu Donalda Trumpa, otac, sin i samoubojica… "Kvar na rubu galaksije" donosi lude, maštovite, tople i urnebesno zabavne priče, koje nas plešući provode kroz minsko polje odnosa, politike i roditeljstva, obitelji i rata. 

Teško je naći autora koji će, kao Keret, iz priče u priču i knjige u knjigu, ostati svjež, subverzivan i nepredvidiv. Teško je naći onoga koji će, poput Kereta, smijeh čitatelja u trenu uspjeti pretvoriti u suze, a suze iznova u smijeh.

Iz medija:

Baš kao Lydia Davis, Etgar Keret piše tako posebne i tako sićušne priče da je kulturi bilo potrebno nekoliko godina da shvati: ovo nije trik vještog performera, ovo je djelo genija. U jednu jedinu priču Keret umije ubaciti toliko humora i toliko srcobolje kao nijedan drugi živući pisac. Kvar na rubu galaksije razlog je za slavlje. – LitHub

Svaka priča u ovoj zbirci Keretov je divljenja vrijedan pokušaj da se poigra sa strukturom i radosno odbaci svaku pristojnost na temu obitelji, vjere i domovine. – Kirkus

Čitajte Kvar na rubu galaksije, ne samo zbog Keretova zadivljujućeg jezika i mašte nego i zbog dubine njegova umijeća. – Elif Shafak, The Guardian

Etgar Keret, pisac apsurdnih, tužnih, zabavnih i vrlo kratkih priča, odrastao je… Kvarom na rubu galaksije ponire u mračnije dubine. – The New York Times

Etgar Keret rođen je u Tel Avivu 1967. i jedan je od najpopularnijih izraelskih književnika današnjice. Osim što su bestseleri u Izraelu, njegove knjige osvojile su najuglednija međunarodna priznanja i prevedene su na dvadesetak jezika.

I kao filmski redatelj Keret je ostvario zapaženu međunarodnu karijeru: njegov film "Skin Deep" osvojio je prve nagrade na više međunarodnih filmskih festivala i dobio izraelski Oscar, a za film Meduze Keret je 2007. osvojio nagradu Camera d’Or filmskog festivala u Cannesu. Domaćoj publici Keret je poznat po prijevodima zbirki priča "8% ni od čega" i "Iznenada netko pokuca", a odnedavno i po noveli "Pizzerija Kamikaze" prema kojoj je hrvatski redatelj Goran Dukić snimio hvaljeni film "Wristcutters: A Love Story".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –