Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sarah Cleave Sophie Hughes

Europa 28 : Žene o budućnosti Europe

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Luiza Bouharoua, Marta Huber, Blaž Martić
  • 09/2020.
  • 256 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533582078
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Biće iz druge vremenske dimenzije i s drugog planeta dolazi na Zemlju i na godinu dana postaje čovjekom, Europljaninom... Otac nasilnik mladoj kćeri dogovara brak s moćnim udvaračem, ali u spas joj dolazi mitski bik iz njezinih snova... Na Trgu slobode u Tallinnu grupa studenata zamišlja kamo bi uspon desničarskog fašizma mogao dovesti Europu do 2050. godine...

Zbog nacionalizma i izolacionizma, koji se posljednjih godina poput požara šire Europom, stječe se dojam da Europa treba promjene ili, u najmanju ruku, temeljito preslaganje – tako što će se napokon početi baviti problemima onih koji se osjećaju zapostavljenima, raditi na jačanju veza unutar društva ili pak tako da nastavi postojati kao demokratski transnacionalni entitet. 

Dvadeset osam renomiranih spisateljica, umjetnica, znanstvenica, aktivistica i poduzetnica iz cijele Europe okupljenih u ovoj dojmljivoj i prije svega aktualnoj antologiji donosi vlastiti pogled na Europu, nudi nadu i predlaže rješenja koja nam mogu pomoći da je počnemo graditi iznova. Knjiga "Europa 28 : Žene o budućnosti Europe" okuplja raznovrsne i inspirativne, hrabre i provokativne tekstove, koji se budućnošću kontinenta na kojemu živimo bave jednako koliko i kušnjama njegove sadašnjosti.

Hrvatskim izdanjem ove zbirke Fraktura sudjeluje u projektu Europa 28, što ga je pokrenula jedna od najznačajnijih svjetskih književnih manifestacija, Hay Festival. Knjiga je istovremeno objavljena na engleskom, hrvatskom i španjolskom jeziku.

 

Poticajno, nezaobilazno, iskreno, čovječno. Pisana iz ženskog očišta, ova sjajna zbirka čitatelja vodi na hrabro putovanje Europom, kontinentom koji obožavamo, i usuđuje se ispričati priče daleko od centra moći i privilegija, izvanredne priče s margina. Želite li shvatiti kakva je budućnost Europe u svijetu koji se tako brzo mijenja, ovu knjigu naprosto morate pročitati! – Elif Shafak

Nigdje prije čitanja ove zbirke nisam pronašla toliko nadahnjujući spoj politike sa znanošću, filozofije s ekonomijom, etike s arhitekturom. – Laura Bates

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –