Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Iva Soldo Toni Kolak

Pretilost i liječenje

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 11/2020.
  • 254 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531769761
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pretilost je među najčešćim bolestima moderne civilizacije i danas se prekomjerna težina i pretilost definiraju kao nenormalno ili prekomjerno nakupljanje masti koje mogu narušiti zdravlje čiji je temeljni uzrok pretilosti energijska neravnoteža između potrošenih i unesenih kalorija. Od svih medicinskih stanja, debljinu je najlakše dijagnosticirati, a najteže liječiti.

U kontekstu pandemije koronavirusa "Pretilost  i liječenje" je vrlo aktualan priručnik i za širi krug čitatelja, iako se zapravo radi o sveučilišnom  udžbeniku o liječenju pretilosti, suvremenim i do sada stečenim spoznajama, posebice o komorbiditetima vezanima uz pretilost. Knjiga potiče čitatelja na otpor i potrebu aktivnog pristupa liječenju debljine jer čarobne tablete ili cjepiva protiv debljine nema. Odabir i redoslijed poglavlja vrlo razumljivo donosi bitne odrednice pretilosti: od etiologije i patofiziologije pretilosti, dječje pretilosti, manifestacije pretilosti po organskim sustavima i u posebnim životnim stanjima te načinima liječenja patološki pretilih bolesnika.

Autori ukazuju na nužnost multidisciplinarnnog pristupa liječenju pretilosti koji je jedino jamstvo uspješnosti liječenja, a podrazumijeva da su svi stručnjaci podjednako važni u procesu liječenja kao i podjednako odgovornim za ishod liječenja debljine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –