Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lars Mytting

Sestrinska zvona

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Sandra Ljubas
  • 02/2021.
  • 416 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532593181
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kraj je 19. stoljeća u norveškom selu Butangen. Pastor Kai Schweigaard upravo je stigao služiti zajednici, a prva odluka koju donosi rušenje je lokalne srednjovjekovne crkve, „premalene i nefunkcionalne“. U selo uskoro stiže i mladi Nijemac Gerhard Schönauer, student arhitekture, čija je zadaća prenijeti impozantnu crkvu na papir kako bi se ona mogla ponovno izgraditi na njemačkom tlu. Planovi dvojice namještenika nepovratno se remete kada upoznaju inteligentnu Astrid Hekne, potomkinju jedne od najstarijih obitelji sela koje vrvi narodnim predajama i vjerovanjima. Kada teška zvona stare crkve najednom počnu neobjašnjivo zvoniti sama od sebe, došljaci će početi shvaćati da se u neke vrijednosti jednostavno ne smije zadirati.

"Sestrinska zvona" napeto su povijesno štivo hvaljenog prozaista Larsa Myttinga, čije je pripovjedačko umijeće prepoznato diljem svijeta. U prvome dijelu trilogije "Hekne" Mytting donosi priču o svevremenskom sukobu tradicionalnog i modernog, ali i snažnu priču o mladosti, ljubavi, žudnji i propasti.

Iz medija:

Sestrinska zvona predivan su primjer modernog norveškog folklora. – The Guardian

Myttingov roman zasnovan je na lokalnim pričama, ali ovoj knjizi pravu živost daje autorovo dočaravanje unutrašnjosti župnog dvora, izmjene godišnjih doba i utjecaja koji te izmjene imaju na čovjeka. – Historical Novel Society

Mytting pripovijeda arhaično snažnu priču. Toliko nas duboko uvlači u svoj nesvakidašnji svijet da počinjemo vjerovati da smo svojim očima vidjeli svaku izrezbarenu gredu. – Meike Schnitzler, Brigitte

U prošlosti ništa nije bilo bolje, samo drugačije. Čini se da ljudi jedni drugima – i u dobrim i u lošim vremenima – donose tugu u razmjeru koji je jedva podnošljiv, a neobjašnjivi trenuci sreće javljaju se negdje između. Upravo je takvo i iskustvo čitanja ovoga mitskog romana. – Annemarie Stoltenberg, NDR

Lars Mytting (Fåvang, 1968.) norveški je književnik i novinar. Proslavio se 2011. godine djelom "Hel ved: Alt om hogging, stabling og tørking – og vedfyringens sjel", u kojem piše o dugoj skandinavskoj tradiciji sjeće i obrade drva, i koje je postalo internacionalni hit nedugo nakon izdavanja. Ništa manje čitan nije bio ni njegov povijesni roman "Svøm med dem som drunker", objavljen 2014., za koji je ovjenčan važnom nagradom Norwegian National Booksellers' Award. "Sestrinska zvona", prvi roman u planiranoj povijesnoj trilogiji Hekne, objavljen izvorno 2018. godine, ne silazi s liste norveških najčitanijih naslova, prodan je dosad u petnaestak svjetskih zemalja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –