Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lars Mytting

Tapiserija sestara Hekne

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Sandra Ljubas
  • 05/2022.
  • 424 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532593679
  • Cijena: 159.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Dvadeset dvije godine prošle su od smrti Astrid Hekne, a Kai Schweigaard i dalje je pastor u Butangenu. Jehans Hekne, Astridin preživjeli sin, odrastao je u snalažljiva, sposobna i bistra mladića, dijelom zbog pastorove strpljive pedagoške ruke, a dijelom zbog nemirna, pustolovna duha koji je naslijedio od majke. Život u Butangenu u međuvremenu se nije mnogo promijenio, a drevno proročanstvo utkano u nestalu tapiseriju darovitih blizanki Hekne i dalje tiho živi među žiteljima, kao što živi i upozoravajući zvon zauvijek razdvojenih Sestrinskih zvona. I kada Jehans Hekne u lovu na sobove pukom slučajnošću upozna Victora Harrisona, engleskoga mladića svojih godina, i pritom osjeti neobjašnjivu bliskost, pastor počinje preispitivati događaje iz prošlosti. Niz burnih promjena koje će potom uslijediti iz temelja mijenja mnoge živote, a pokazuje i da su sraštene blizanke o svijetu znale mnogo više no što su ikad bile spremne izgovoriti.

Tapiserija sestara Hekne“ nastavak je „Sestrinskih zvona“, napeto povijesno štivo hvaljenog prozaista Larsa Myttinga, čije je pripovjedačko umijeće prepoznato diljem svijeta. U drugome dijelu trilogije „Hekne“ autor produbljuje priču o staroj norveškoj obitelji, predajama i legendama koje je okružuju i nevjerojatnim sudbinama njezinih članova u različitim naraštajima, zauvijek povezanima neopipljivim, ali čvrstim vrijednostima.

Lars Mytting (Fåvang, 1968.) norveški je književnik i novinar. Proslavio se 2011. godine djelom "Hel ved: Alt om hogging, stabling og tørking – og vedfyringens sjel", u kojem piše o dugoj skandinavskoj tradiciji sjeće i obrade drva, i koje je postalo internacionalni hit nedugo nakon izdavanja. Ništa manje čitan nije bio ni njegov povijesni roman "Svøm med dem som drunker", objavljen 2014., za koji je ovjenčan važnom nagradom Norwegian National Booksellers' Award. "Sestrinska zvona", prvi roman u planiranoj povijesnoj trilogiji Hekne, objavljen izvorno 2018. godine, ne silazi s liste norveških najčitanijih naslova, prodan je dosad u petnaestak svjetskih zemalja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –