Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Larry Tremblay

Pod krošnjom naranče

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Duška Gerić Koren
  • 06/2021.
  • 152 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532593358
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Obiteljski voćnjak naranči mjesto je igre i tajnih razgovora dvojice dječaka, izgledom posve jednake braće blizanaca Ameda i Aziza. Iako se oko njih odvija dugogodišnji sukob dviju zaraćenih strana, braća dane provode dječački, u sigurnosti voćnjaka, u slozi i maštanju. Ali rat ne štedi nikoga, i dječaci postaju bolno svjesni njegovih razornih posljedica kad se pred njihove roditelje postavi nemoguć izbor – koji će od dvaju mladih života žrtvovati?

Suvremeni kanadski klasik zapaženog i nagrađivanog kanadskog autora Larryja Tremblaya, "Pod krošnjom naranče", intenzivno je književno iskustvo koje istodobno izaziva osjećaje bespomoćnosti, bijesa, tuge i empatije. Ovaj romaneskni pristup dječjoj traumi i njezinu dugoročnom utjecaju na odrasli život nagrađen je prestižnim nagradama, preveden na mnoge jezike u dvadesetak zemalja i adaptiran u jednu od najuspješnijih suvremenih kazališnih predstava na kanadskom području.

Iz medija:

Čitatelje će neugodno uzburkati ovaj potresni roman o proganjajućim posljedicama rata... Ovo je priča o nebrojenim ratnim tragedijama – o žalosti, o ispiranju mozga, o mnogim posljedicama – ispripovijedana liricizmom svojstvenim noveli ili bajci, i čitatelj ju neće uskoro zaboraviti.
Publishers Weekly

Zbog spretnosti autora u oblikovanju tako eksplozivnog materijala Pod krošnjom naranče je poput detonatora savjesti, i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
L'actualité

Pod krošnjom naranče vrlo je aktualno djelo, a treba ga čitati srcem djeteta i sviješću odrasla čovjeka.
Impact Campus

Larry Tremblay (Chicoutimi, 1954.) kanadski je prozaist, pjesnik, dramatičar, kazališni redatelj, glumac i profesor kazališne umjetnosti na Sveučilištu u Montrealu. Kazališni komadi prevedeni su mu na desetke jezika, postavljeni su na čitavo mnoštvo svjetskih kazališnih pozornica i osvojili su brojne nagrade. „Pod krošnjom naranče“ (L'orangeraie), njegovo najpoznatije prozno djelo, roman o razornim posljedicama rata na dječji život, objavljen izvorno 2013. godine, preveden je u dvadeset zemalja i osvojio je prestižne nagrade poput Prix des libraires du Québec, Prix littéraire des collégiens i Prix littéraire des lycéens de l'Euregio 2017, a bio je finalist za nagradu Prix des 5 continents. Roman je adaptiran za kazalište u iznimno uspješnu predstavu koja se izvodila diljem Kanade, a uskoro će zaživjeti i kao opera.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –