Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eva Meijer

Kuća za ptice

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Romana Perečinec
  • 01/2022.
  • 256 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533555652
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Eva Meijer i ovim romanom ostaje vjerna prirodi kao jednoj od središnjih tema svog rada, ispisavši fikcionalnu biografiju Gwendolen Howard, ekscentrične, misteriozne Engleskinje, koja je veći dio svog života provela u suživotu s pticama. Život ove glazbenice i naturalistice zagonetka je i pedeset godina nakon njezine smrti, intrigirajući čitatelje odlukom da prkosi društvenim očekivanjima crpeći radost iz svojeg nesvakidašnjeg odnosa prema svijetu prirode.

Violinistica Gwendolen Len Howard (1894. – 1973.) imala je 40 godina kad je odlučila napustiti svoj život u Londonu, preseliti se na englesko ladanje i posvetiti ostatak života jedinoj istinskoj strasti: pticama. Preselila se u malu ladanjsku kuću u Sussexu i ondje napisala dvije knjige o pticama koje su postale bestseleri.

Romansirana biografija „Kuća za ptice” nominirana je za nagrade BNG, Libris, ECI Literatuurprijs. Godine 2017. Eva Meijer dobila je nagradu Halewijnprijs za cjelokupni stvaralački opus.

Iz medija: 

Autorica uspijeva posložiti labave epizode iz života glazbenice i naturalistice Len Howard na tako nadahnjujući i i uvjerljiv način da se čitatelj od samog početka osjeća dijelom njezinog svijeta u kojem se s istinskom strašću posvetila proučavanju ptica u prirodnom okruženju. – Guardian

Osobito je dojmljivo kako je Evi Meijer često dovoljno tek nekoliko riječi kako bi savršeno dočarala atmosferu određenog trenutka. – PW

Očaravajuće. Kuća za ptice natjerat će vas da poželite napustiti gradsku vrevu i preseliti se u kolibu na osami. Čitajte je da biste se oslobodili stresa. – CUB Magazine

Kuća za ptice prekrasna je posveta svakoj ptici o kojoj se Gwendolin Howard predano brinula i samoj Gwendolin – ženi koja je bila daleko ispred svog vremena. – NRC Handelsblad

Eva Meijer (1980.) nizozemska je književnica, filozofkinja, kompozitorica, pjevačica i performerica. Autorica je nekoliko romana, među kojima su "Kuća za ptice", objavljen 2016. i Forwards objavljen 2019., te više filozofskih rasprava (Animal Languages, objavljen 2017., The limits of my language objavljen 2018.) Djela su joj prevedena na dvadesetak jezika, u izdanju najuglednijih izdavačkih kuća.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –