Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sara Kopeczky Bajić

Više ne znam tko si

  • Nakladnik: Hena com
  • 04/2022.
  • 232 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532593631
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Čak dvadeset i šest kratkih priča sačinjava drugu zbirku za odrasle, a četvrtu knjigu Sare Kopeczky Bajić "Više ne znam tko si". Jasno je iz te brojke da im je tematski raspon velik, a opet, vrlo je lako i točno reći da se sve bave ljudima i njihovim odnosima: partnerskim, cijelim spektrom obiteljskih ili poslovnim. Baviti se međuljudskim odnosima znači govoriti o njihovim krizama i nedostacima, o dinamikama u kojima staro nestaje, a novo nastaje. Disfunkcionalni odnosi reproduciraju i takve ljude, pa u nekoliko priča imamo posla i s, psihijatrijski gledano, graničnim slučajevima, kojima je manipulacija izvor moći i obrambeni mehanizam.

Sara Kopeczky Bajić demonstrira suvereno vođenje priča i građenje dramaturgije. Za ostvarenje svojih ciljeva bira jednostavan, čist i pregledan jezik, dostupan svima, jezik koji se lako prati, a koji piše priče koje će nas zavrtjeti kao perilica uključena na program ispiranja krivnje, jer to je i najčešći motiv ovih priča.

Kruno Lokotar

Sara Kopeczky Bajić (1992.) odrasla je u Splitu, gdje i danas živi. Po struci je profesorica engleskog i talijanskog jezika, a po pozivu spisateljica opće prakse. Prozu i poeziju objavljivala je u časopisima, zbornicima i na portalima u zemlji i inozemstvu. Tijekom studija uređivala je časopis "Split Mind", a trenutno je urednica regionalnog časopisa za književnost i umjetnost "Libartes". Za portal "Booksa" pisala je književne preporuke i kolumnu Autorica vs. svijet, a za Gradsku knjižnicu Marka Marulića u Splitu snimala je podcast Zapričavanja i vodi književne tribine Librokazi. Vodila je nekoliko radionica kreativnog pisanja: u Infozoni, u sklopu projekta Praznine udruge Culture Hub, u sklopu gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu, kao i različite online radionice.

Osvojila je nekoliko književnih nagrada: drugo mjesto na natječaju "Zlatko Tomičić", prvo mjesto na natječaju "Ulaznica", nagradu "Trećeg Trga" za zbirku priča "U potrazi za jugom" i nagradu Mak Dizdar za zbirku pjesama "Kamen, školjka, papir". Za pisanje zbirke priča "Više ne znam tko si" dobila je potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Zajedno s Ružicom Gašperov vodi splitski književni klub Pisci za pisce i na istoimenom blogu redovito objavljuje savjete o pisanju i književne preporuke.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –