Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Deida

Plava istina

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Nenad Maljković
  • 06/2022.
  • 184 str., meki uvez
  • ISBN 9789532593693
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon "Puta vrhunskog muškarca", svjetskog bestselera kojim je dopro do milijuna čitatelja diljem svijeta, duhovni učitelj David Deida donosi još jedan praktični životni vodič, ovog puta usmjeren na to kako živjeti u potpunosti svjesno, otvoreno i slobodno, a prihvaćajući sebe, svoje partnere i partnerice, i sve što nas određuje.

U "Plavoj istini" Deida dijeli s čitateljima riznicu vještina i uvida o otkrivanju istinske srži čovjekove svrhe, strasti i neprigušene ljubavi. U prvom dijelu knjige, Život i smrt, Deida objašnjava kako se otvoriti, osjećajući koliko je god moguće duboko u sebe i široko oko sebe. U drugom dijelu knjige, Ljubav i seks, otkriva kako kročiti spomenutom stazom u divljini prisnih odnosa i kako mudro ploviti kroz zapletaje ljutnje, ljubomore, straha, požude i mnoštvo drugih valova.

Dajte sve od sebe da u svojem životu stvorite zadovoljstvo i ugodu. No za istinski život živite otvoreno. Ničemu se ne odupirite. Sve osjećajte. Svačiju bol i zadovoljstvo udišite i izdišite kroz svoje srce. Ako u životu osjećate da vam nešto nedostaje, onda živite, dišite i osjećajte otvoreno. Otvorenost je što vi istinski jeste.

David Deida


***

David Deida spušta duhovnost s oblaka na zemlju i u naša tijela, gdje i pripada. Njegov jednostavan i izravan pristup pročišćavanju naše duhovne percepcije dobrodošla je intervencija kako novodobnim tako i konzervativnim trendovima u suvremenoj duhovnosti. Deida nam pomaže osjetiti STVARNOST u svijetu u kojem je stvarnost sve rjeđe dostupna.

Marianna Caplan, autorica knjige "Halfway Up the Mountain: The Error of Premature Claims to Enlightenment"

David Deida, međunarodno je poznat zbog svojih jedinstvenih radionica o duhovnom rastu i svetoj intimnosti. Deida je oblikovao i razvio izuzetno učinkovit program transformativnih praksi koje zahvaćaju u duhovno buđenje uma, tijela i srca. Suosnivač je ustanove Integral Institute, a predavao je ili provodio istraživanja na Medicinskom fakultetu kalifornijskog sveučilišta u San Diegu, Kalifornijskom sveučilištu u Santa Cruzu, Državnom sveučilištu u San Jozeu, ustanovi Lexington Institute u Bostonu, te na Ecole Polytechnique u Parizu.

Deida je širom svijeta poznat kao autor stotina eseja, zvučnih zapisa, knjiga, video snimki i članaka. Knjige su mu prevedene na dvadesetak svjetskih jezika i uvrštene u obaveznu literaturu na sveučilištima i na tečajevima koji se održavaju u crkvama i duhovnim centrima, a koriste se i kao priručnici u radu muških i ženskih grupa diljem svijeta. Smatraju ih jednim od najdubljih raspoloživih izvora informacija za stvarnu duhovnu preobrazbu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –