Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dror Mišani

Nestao : Prvi slučaj Avrahama Avrahama

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Laila Šprajc
  • 08/2022.
  • 248 str., meki uvez
  • ISBN 9789533585024
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Policijski istražitelj Avraham Avraham kojem je Oferova majka podnijela prijavu o sinovljevu nestanku nije zabrinut – jer tinejdžeri svojevoljno bježe od kuće. U Izraelu općenito nema uzbudljivih serijskih ubojstava, nasilnih otmica ni drugih spektakularnih zločina, a Holon, sivi satelitski gradić u orbiti Tel Aviva, definitivno nije New York. Ovakav svoj stav istražitelj Avraham Avraham morat će preispitati narednog dana, a rutinska potraga za Oferom postaje iz sata u sat sve neizvjesnija i zagonetnija. Od početnog tapkanja u mrtvoj točki istraga će krenuti u najnevjerojatnijim smjerovima, a na jedan od njih uputit će Oferov susjed i privatni učitelj engleskog jezika, neostvareni pisac, koji u Oferovu iznenadnom nestanku pronalazi spisateljsku inspiraciju. Hoće li to pomoći u razrješenju slučaja ili će ga dodatno zakomplicirati – istražitelj Avraham nije siguran, ali to je jedini njegov značajniji trag. 

Detektivski roman "Nestao" Drora Mišanija, najpopularnijeg izraelskog pisca krimića, prvi je dio nagrađivanog i na dvadesetak jezika prevedenog serijala o nesvakidašnjem istražitelju neobičnog imena Avrahamu Avrahamu. U naizgled rutinskoj istrazi nestanka koja postupno izmiče kontroli slijedimo zajedno s Avrahamom najneočekivanije tragove, sklapamo mozaik slučaja, ali i izraelskog života u predgrađu, sa svim karakternim nijansama njegovih žitelja, i stižemo do uzbunjujućeg rješenja. Rješenja koje će nas natjerati da preispitamo sve što smo uzimali zdravo za gotovo o nevinosti, krivnji i načinima na koje nam istina izmiče.

Iz medija:

Mišani je stvorio novog nezaboravnog junaka, izraelskog detektiva Avrahama Avrahama. Obrat na kraju toliko je neočekivan da je dostojan vrhunskih romanopisaca. – Spinetingler Magazine

Izniman debitantski roman... Mišani svoju stručnost za kriminalistički žanr izvrsno primjenjuje u kombiniranju proceduralnog i zagonetnog s vještim pogrešnim usmjeravanjem. – Publishers Weekly

Promišljena studija karaktera dobrog čovjeka duboko mučenog problemima nevinosti i krivnje. – New York Times

Obećavajući prvijenac koji izbjegava klišeje žanra. – Politiken

Dror Mišani (1975.) izraelski je pisac trilera, prevoditelj i znanstvenik specijaliziran za povijest detektivskih romana. Prvi roman u nizu o policijskom inspektoru Avrahamu Avrahamu objavio je 2011., a niz od tri knjige preveden je na više od dvadeset jezika donoseći Mišaniju status pisca bestselera. Nakon te trilogije, 2018. objavio je roman "Tri". Dobitnik je Nagrade Bernstein za roman godine na hebrejskom, Nagrade Martin Beck za najbolji kriminalistički roman preveden na švedski, kao i nagrade kritike za najbolji kriminalistički roman preveden na francuski, a bio je u užem izboru za više cijenjenih nagrada, među kojima su Nagrada Sapir i francuski Grand Prix de littérature policière. Surađuje i na ekranizacijama svojih romana. Živi s obitelji u Tel Avivu gdje predaje na sveučilištu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –