Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Roman Pavić

Kamikaze

  • Nakladnik: Fraktura
  • 02/2023.
  • 256 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533585420
  • Cijena: 20.99 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kadet japanske Carske vojne akademije Hirokazu Kaze uzdanica je i ponos Japanske vojske, u svemu najbolji, od juda do pucanja. On predstavlja budućnost Japanske vojske i jedan je od predodređenih za najviše zadatke. Usred vihora svjetskoga rata biva poslan da se pridruži Ministarstvu vanjskih poslova te da obavi jedan od najvažnijih zadataka za budućnost Japana. No mladića preplave emocije kada ugleda tajnicu ministra, a dvoje mladih ljubav dovodi u beznadnu situaciju koju carske institucije ne opraštaju. Hirokazu Kaze poslan je u carsku avijaciju da postane jedan od kamikaza, a ljubav njegova života prognana je u rodni Nagasaki.

Besmisao žrtvovanja za vojne ambicije, velika ljubav, precizno i točno opisana atmosfera Japana u Drugome svjetskome ratu te fanatizam generala i ministara koji ne mare za ljudske sudbine, već samo za veliku povijest teme su antiratnog romana "Kamikaze". Roman Pavić ispisao je univerzalnu priču o ljubavi i prijateljstvu, o odanosti ljudskim i moralnim idealima, a ne onima domovine i dužnosti.

"Kamikaze" su istinska posveta svima onima koji su u najtežim vremenima izabrali humanost i vjernost.

Roman Pavić rođen je u Osijeku 4. srpnja 1969. U rodnom je gradu završio osnovnu i srednju školu, a Medicinski fakultet u Zagrebu 1994., gdje je završio i specijalizaciju iz kirurgije 2001., nakon čega je subspecijalizirao traumatologiju i plastičnu kirurgiju te specijalizirao ortopediju i traumatologiju, kao i hitnu medicinu. Doktor znanosti je od 2006. Radio je kao znanstveni asistent na Sveučilištu Connecticut u SAD-u. Bio je zaposlen u KB-u Osijek u Klinici za kirurgiju, a od 2011. pročelnik je Zavoda za kirurgiju šake u Klinici za traumatologiju u Zagrebu, KBC Sestre milosrdnice. Znanstveni je savjetnik i redoviti profesor na Katedri za kirurgiju Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Objavio je više od stotinu medicinskih znanstvenih i stručnih radova. Dobio je priznanje za izvrsnost u četiri navrata kao recenzent više stotina znanstvenih i stručnih radova u časopisu Injury na Oxfordu, a u Američkoj nacionalnoj medicinskoj knjižnici (National Library of Medicine) nalaze se 43 njegova objavljena rada. Također je bio izlagač i voditelj na brojnim hrvatskim i svjetskim medicinskim kongresima, što mu je donijelo priznanje Sveučilišta u Torinu. 

Bio je dragovoljac Domovinskog rata od kraja lipnja 1991.; ranjen je u Tenji prilikom spašavanja i izvlačenja ranjenika. Iz područja povijesti također ima objavljen međunarodno indeksirani znanstveni rad. Ljubitelj je povijesti i umjetnosti te poznavatelj borilačkih vještina, osobito juda i karatea. Do sad je objavio roman "Pozdrav iz Staljingrada" (Fraktura, 2022.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –