Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hila Blum

Kako voljeti svoju kćer

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Andrea Weiss Sadeh
  • 02/2023.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9789533585390
  • Cijena: 18.85 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Tisuće kilometara daleko od vlastitog izraelskog doma, usred Groningena u Nizozemskoj, u mraku stoji žena i promatra kriomice, nadomak prozoru, unutrašnjost osvijetljene obiteljske kuće i dvije djevojčice u igri, obitelj zabavljenu večernjim aktivnostima. Unuke su to koje nikada nije upoznala niti je znala da ih ima, obitelj kćeri Lee koju nije vidjela godinama.

Hila Blum u psihološki preciznom romanu "Kako voljeti svoju kćer" ispisuje junakinju Joelu, majku koja pokušava ne samo pronaći i vratiti kćer jedinicu nego i razumjeti pukotine u odnosu s Leom, koju je obožavala, a koje su dovele do te nepremostive daljine. S Joelom ćemo suosjećati na svakoj stranici i njezine ćemo pogreške i osobne poraze i sami duboko razumjeti suočavajući se s najvećim od svih strahova – da nismo voljeni i prihvaćeni od onih koji su središte naših svjetova.

U romanu "Kako voljeti svoju kćer", nagrađenom najvažnijom izraelskom nagradom za književnost Saphir, Hila Blum piše i veliku posvetu ljubavi majki prema kćerima postavljajući nam pitanja kako u vremenu obilja dati djeci ono zaista bitno te možemo li svojom ljubavi i pretjeranom brigom gušiti te naposljetku i otjerati one koje volimo.

Iz medija:

Emotivna silina romana Kako voljeti svoju kćer potpuna je zagonetka s obzirom na osebujan stil koji je Hila Blum odabrala. To je jedinstvena, dirljiva knjiga o bolu. – Clil Avraham, Ha Arec

Roman Hile Blum Kako voljeti svoju kćer dokazuje nam da je život složeniji, tužniji i zanimljiviji od bilo koje teorije. – prof. Amia Liblih, Psihologia Ivrit

Opisivati radnju debitantskog romana Hile Blum bilo bi kao da opisujete odjeću jazz-glazbenika; to je integralni dio umjetničkog doživljaja, ali tako malen i usputan. Glavni motor koji pokreće dirljiv i impresivan roman Hile Blum jedinstveni su i kompleksni glasovi koje ona stvara, glasovi koje opisuje spretnom i sigurnom rukom, srceslamajući svijet ispunjen anksioznošću. S nevjerojatnom kontrolom jezika i pronicljivom svijesti koja ne prestaje izazivati i stimulirati čitatelje, Hili Blum ne treba više od prvog romana da nas uvjeri kako je na literarnu scenu stupila moćna i jedinstvena autorica. Spisateljica koja (...) majstorski koristi svoj jedinstveni talent za pisanje da promišlja i, što je još važnije, nagna svoje čitatelje da također promišljaju. – Etgar Keret

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –