Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Fjodor Mihajlovič Dostojevski

Zločin i kazna : Roman u šest dijelova s epilogom

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Tatjana Radmilo
  • 11/2022.
  • 576 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789538398155
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Zločin i kazna" Fjodora Mihajloviča Dostojevskog jedan je od najvažnijih svjetskih klasika – knjiga koju svatko mora pročitati barem jednom.

Siromašni i razočarani student Rodion Romanovič Raskoljnikov ubio je babu lihvaricu jer sebe zamišlja kao Napoleona koji može odlučiti čiji je život nepotreban i štetan za druge. Ovaj netipični kriminalistički roman u kojem otpočetka znamo ubojicu usmjeren je na unutarnja, psihička stanja likova i raznorodnu paletu njihovih stavova i razmišljanja. Kakve sve posljedice na čovjeka ostavljaju bijedni životni uvjeti i kako se različiti likovi s njima nose? Ima li čovjek pravo proglasiti da je iznad drugih? Što znači pokajati se i kako se nositi s vlastitom grižnjom savjesti?

Novi prijevod Tatjane Radmilo ovo će djelo Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, pisca koji je utjecao na cjelokupnu književnost 20. stoljeća, približiti mlađim generacijama čitatelj(ic)a. "Zločin i kazna" vječito je aktualni roman jer nas vraća temeljnim pitanjima dobra i zla, morala i nemorala, krivnje i oprosta, vjere i ateizma, tradicije i modernosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –