Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mirko Ilić

Glava i rep

  • Nakladnik: Bodoni
  • 10/2022.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538398162
  • Cijena: 15.99 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dizajner i ilustrator Mirko Ilić u maštovitoj slikovnici "Glava i rep" spojio je razne životinje i od njih stvorio nova mitološka ili posve zabavna bića čija tijela možete slagati u više od stotinu kombinacija te dobiti neobična i začudna stvorenja, a pritom učiti i njihova imena na šest jezika – hrvatskom, engleskom, španjolskom, njemačkom, francuskom i talijanskom.

Mirko Ilić, rođen je u Bosni 1956. godine. U Europi je ilustrirao i uređivao postere, knjige i stripove, među ostalim. U SAD stigao 1986. te je vrlo brzo angažiran u brojnim uglednim američkim i svjetskim magazinima i novinama. Godine 1991. Time ga imenuje art direktorom zaduženim za svoja međunarodna izdanja, a 1992. postaje art direktor Op-Ed stranica New York Timesa. Godine 1995. osnovao je studio za grafički dizajn i 3-D računalnu grafiku i filmske špice, Mirko Ilić Corp.

Primio je brojne nagrade, a njegovi su radovi prisutni u zbirkama institucija poput Smithsonian Museum, SFMOMA u San Franciscu, dok MoMA u New Yorku posjeduje 38 njegovih dizajnerskih djela u svojoj kolekciji. Držao je naprednu nastavu dizajna na Cooper Unionu s Miltonom Glaserom, a predaje ilustraciju polaznicima magistarskih studija School of Visual Arts u New Yorku. Također organizira i kurira izložbe te predaje širom svijeta. Najpoznatija od ovih izložbi je Tolerance Poster Show, postavljena više od sto puta u zemljama diljem svijeta. 

Mirko Ilić je koautor sljedećih knjiga zajedno sa Stevenom Hellerom: “Genius Moves: 100 Icons of Graphic Design With” (North Light Books, USA, 2001); “Handwritten” (Thams & Hudson, UK, 2004); “The Anatomy of Design” (Rockport, USA, 2007); “Stop, Think, Go, Do” (Rockport, USA, 2011); “Lettering Large: The Art and Design of Monumental Typography” (The Monacelli Press, USA, 2013); “Presenting Shakespeare: 1,100 Posters from Around the World” (Princeton Architectural Press, USA, 2015); “Head to Toe: The Nude in Graphic Design” (Rizzoli, USA, 2018). Isto tako, koautor je sljedećih knjiga s Miltonom Glaserom: “The Design of Dissent“ (Rockport, USA, 2005) i “The Design of Dissent, Expended Edition“ (Rockport, USA, 2017).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –