Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eva García Sáenz de Urturi

Akvitanija

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Silvana Roglić
  • 04/2023.
  • 384 str., meki uvez
  • ISBN 9789533585680
  • Cijena: 17.99 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nas dvoje adolescenata, Luj, kralj Francuske, i ja, vojvotkinja od Akvitanije, furioznim smo perima zacrtali granice onoga što će poslije postati Europa premrežena izdajama, opsadama, sjemenom i krvlju.

Godina je 1137., a moćni Vilim od Akvitanije – vojvoda najpoželjnije regije u Francuskoj – pronađen je mrtav u Santiago de Composteli. Na čudno pomodrjelom tijelu biljeg je “krvavog orla”, drevnog normanskog mučenja – znak da je lov na akvitansko prijestolje i ruku mlade nasljednice Eleonore započeo. Ali i djevojke umiju loviti. Sav svoj um i ljepotu, svoju izdržljivost i lukavstvo Eleonora će od toga dana posvetiti samo jednome: pronaći očeva ubojicu i osvetiti se.

Kad svoju ruku i bogatstvo Akvitanije ponudi sinu omraženog francuskog kralja Luja Debelog, sinu čovjeka kojega sumnjiče za Vilimovo ubojstvo, opasna šahovska partija između dvaju dvorova započet će, no figure se više neće kretati po pravilima. Lavlja glava, orlovo tijelo i škorpionov rep; u svijetu beskrupuloznih muškaraca Eleonora će u sebi morati naučiti osloboditi mitsku zvijer mantikoru, ali čak ni ona neće joj biti od pomoći kada na stazi osvete neočekivano pronađe – ljubav.

Priču o životu Eleonore Akvitanske, jedne od najfascinantnijih žena svojega vremena, Eva García Sáenz de Urturi utkala je u povijesni triler koji nas uvodi u stoljeće ispunjeno ratovima, incestom i spletkama. U "Akvitaniji", legende i povijest, sveci i čudovišta, ljubav i mržnja hodaju ruku pod ruku – veličanstveni i strašni – u povorci sačinjenoj od najistaknutijih protagonista europskog srednjovjekovlja. Ovjenčana uglednom nagradom Planeta, "Akvitanija" je živ i silno uzbudljiv portret žene iskovane patnjom i stoljeća iz čijeg će se pepela izdići buduća Europa.

Eva García Sáenz de Urturi (Vitoria, 1972.) diplomirala je optometriju, radila na nekoliko rukovodećih položaja u optičarskom sektoru, a potom se njezina karijera nastavila na Sveučilištu u Alicanteu. Slavu izvan Španjolske stekla je romanom "Saga o dugovječnima" (La saga de los longevos, 2012.), koji je postao bestseler u SAD-u i Velikoj Britaniji. Godine 2014. objavila je "Adamove sinove" (Los hijos de Adán) i povijesni roman "Putovanje na Tahiti" (Pasaje a Tahití). Vrhunce ljestvica najprodavanijih naslova dostiže 2016., kada je u knjižare došla "Šutnja bijeloga grada" – prvi dio trilogije koja slavi baskijski grad Vitoriju, a čitatelje upoznaje s Krakenom, briljantnim policijskim stručnjakom za profiliranje zločinaca. "Šutnja bijeloga grada" ekranizirana je, a romani trilogije drže mjesto najprodavanijih digitalnih izdanja u Španjolskoj. Eva García Sáenz de Urturi jedna je od španjolskih spisateljica s najviše pratitelja na društvenim mrežama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –