Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vuk Perišić

Pojedinac i povijest : Građanin Daniel Ivin

  • Nakladnik: Fraktura
  • 12/2023.
  • 688 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533586595
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Tko je bio taj čovjek i građanin Daniel Ivin koji je neprestano tragao za vlastitim identitetom? Okušao se kao vojnik, novinar, filmski radnik, komercijalist, student arhitekture, povjesničar, disident, emigrant, ljubavnik, obiteljski čovjek, književnik, poduzetnik, politički aktivist. Ponekad "običan", češće neobičan građanin. Više od svega bio je Don Quijote. Demokracija je bila njegova Dulcinea. Bio je, poput svakoga, i žrtva vlastitih zabluda – ali bez zabluda, kao naličja istine, nema spoznaje.

Knjiga Vuka Perišića "Pojedinac i povijest – Građanin Daniel Ivin" prati životni put naslovnog junaka, gotovo idealnoga građanina, osobe koja je svjesna da se mora angažirati da bi se izborila za demokratičnost i demokraciju. Kroz život čovjeka koji je uvijek blizu središta, a nikada u centru Vuk Perišić ispisuje jedinstvenu, drugačiju, vrlo točnu, a jako osobnu povijest naših prostora, naših ideala i zabluda, moralnih pobjeda i ljudskih sunovrata.

Vuk Perišić rođen je 24. svibnja 1962. u Rijeci gdje je završio i Pravni fakultet. 1985. objavljivao je tekstove u riječkom omladinskom glasilu Val. Od 1999. do 2007. radio je kao odvjetnik. U riječkim časopisima Rival, Novi Kamov i Književna Rijeka objavljivao je priče i eseje. 2003. riječki ICR objavio je njegov roman "Simfonije". Tijekom 2009. surađivao je s beogradskim E-novinama, a od 2010. redovno objavljuje kolumne i eseje na Peščaniku, Jutarnjem listu te zagrebačkom T-portalu. Bavi se i prevoditeljstvom. Između ostalih preveo je knjigu Michaela Burleigha "Treći Reich – Nova povijest". Živi i radi u Rijeci.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –