Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daisy Lafarge

Paul

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Marina Veverec
  • 02/2024.
  • 272 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533586052
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Frances, šutljiva i povučena studentica, nakon neočekivanog i traumatičnog prekida odlučuje otići na jug Francuske. Nada se kako će joj promjena sredine i volonterski rad u zamjenu za hranu i smještaj na farmi Noa Noa pomoći da shvati što želi od života. Kada upozna vlasnika farme, šarmantnog i tajanstvenog Paula, usprkos svim instinktima ulazi s njim u naizgled divan i bajkovit ljubavni odnos. Paul je u početku strpljiv, brižan i zavodljiv. Frances, iako osjeća kako možda nije sve kako se čini, kreće s njim na putovanje idiličnim krajolikom tijekom kojeg će se njezin svijet okrenuti naopačke.

Romanom "Paul" Daisy Lafrage piše suvremenu priču o mladoj ženi koja pokušava pronaći svoj glas i postaviti vlastite granice u svijetu koji je istovremeno i pun mogućnosti, i opasan. Suptilno i vješto pripovijedanje uvjerljivo secira ranjivost i sumnje glavne junakinje i postavlja nam pitanje: kako prepoznati predatora i nasilnički odnos prije nego što bude prekasno i smijemo li ikada opravdati takvo nedopustivo ponašanje?

Daisy Lafarge (1992.) rođena u Hastingsu, od 2011. živi u Škotskoj. Autorica je romana "Paul" (2021), koji je osvojio nagradu Betty Trask i bio izbor urednika New York Timesa, te zbirke poezije "Život bez zraka" (2020), koja je ušla u uži izbor za nagradu T.S. Eliot te je proglašena škotskom pjesničkom knjigom godine. "Lovebug", kratku publicističku knjigu o poetici infekcije, objavila je 2023. godine. Objavljuje kritike i eseje o ekologiji, umjetnosti i književnosti u raznim medijima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –