Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Predin

Bezgrešna

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Jagna Pogačnik
  • 03/2024.
  • 232 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533587080
  • Cijena: 21.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U neimenovanoj srednjoeuropskoj državici dolazi do vojnog udara i uspostave katoličko-veganske Kneževine. No prava priča započela je mnogo prije, kada se u istom rodilištu jedne noći rodilo petero djece, troje njih iz planinskog sela – Oto Kralj, sin bogatog šumovlasnika, Boris Grabar, sin osiromašenog drvosječe, i Jana Belec, kći vlasnika seoske pilane, te blizanci generala Georga Zime, čovjeka koji će voditi vojni udar i proglasiti se Knezom. Njegova Kneževina, u kojoj su zabranjeni meso i ilegalni migranti, a slave se narod, riječ Božja i mudrost Velikoga kneza te tradicionalne vrijednosti, neodoljivo podsjeća na želje političara sa svih kontinenata.

U raskošno ispripovijedanom romanu "Bezgrešna" Zorana Predina pratimo sudbine petero ljudi čiji su se snovi s vremenom rasplinuli. A važnu ulogu imaju jedna majmunica i talentirana pjevačica, pobjednica reality showa.

Zoran Predin napisao je nevjerojatno šarmantnu političku satiru s elementima krimića, prepunu crnog humora i fine erotike. "Bezgrešna" čitatelja zavodi i vodi opisujući tajne želje, lude ljubavi i neizbrisive pogreške svih junaka. Roman je to u kojem prepoznajemo sve što nam se danas događa, a to si ne želimo priznati. 

Zoran Predin rođen je 1958. u Mariboru. Neostvareni košarkaš. Domar. Poštar. Noćni čuvar. Agent osiguravajućeg društva. Prodavatelj ploča. Učitelj na selu. Kantautor i povremeni pisac. Objavio je 39 glazbenih albuma, tri zbirke uglazbljenih tekstova i dvije knjige kratkih priča. Vuk samotnjak. Otac petero djece. Zasad ima petero unuka. Voli tripice, dunju i crni humor. Zaljubljen je u statičnu i pokretnu ljepotu. Danas je gastarbajter u Ljubljani.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –