Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Thich Nhat Hanh

Umijeće komuniciranja : Slušati suosjećajno, govoriti s ljubavlju

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 04/2024.
  • 138 str., meki uvez
  • ISBN 9789532575644
  • Cijena: 13.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kako slušati suosjećajno, a govoriti s ljubavlju? U ovom malom, ali vrijednom praktičnom vodiču "Umijeće komuniciranja: Slušati suosjećajno, govoriti s ljubavlju" Thick Nhat Hanh uči čitatelje kako pomno slušati i kako izraziti sebe autentično i hrabro.

Uz primjere iz vlastitog rada s parovima, obiteljima i u međunarodnim sukobima, pomaže im da izbjegnu zamke frustracije i nerazumijevanja i umjesto toga izbruse svoje vještine slušanja i govorenja i otvore srce tako da na nov način dožive svijet oko sebe i ostave trag u njemu.

Thich Nhat Hanh, rođen je u središnjem Vijetnamu 1926. godine. Dom je napustio kao tinejdžer da bi postao zen-budistički redovnik. U Vijetnamu je osnovao Školu za mladež za služenje društvu, Budističko sveučilište "Van Hanh" i red Tiep Hanh. Predavao je na Sveučilištu Columbia i na Sorbonni, bio je predsjednik vijetnamskog budističkog mirovnog izaslanstva na Pariškim mirovnim ugovorima, a Martin Luther King ml. nominirao ga je 1967. godine za Nobelovu nagradu za mir.

Od 1966. godine živio je u egzilu u Francuskoj, gdje je nastavio pisati, poučavati, baviti se vrtlarstvom i pomagati izbjeglicama diljem svijeta. Autor je brojnih knjiga na engleskom, francuskom i vijetnamskom jeziku, a na hrvatski su prevedene "Ti si ovdje", "Mir je svaki korak", "Svijet je moj dom", "Umijeće komuniciranja", "Posao" i "Biti mir". Umro je 2022. u rodnom Vijetnamu, u dobi od 95. godina.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –