Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Matthew Blake

Anna O.

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Alenka Mirković-Nađ
  • 04/2024.
  • 416 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533587158
  • Cijena: 21.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U životu spavamo prosječno trideset tri godine. Što ako naše noćne more nisu samo noće more?

Kada dvadesetpetogodišnja talentirana spisateljica Anna Ogilvy ubije dvoje prijatelja bez očita motiva, javnost je potpuno šokirana. Anna je pronađena kako duboko spava u kolibi na mjestu ubojstva. Otad se više nije probudila. Jedina nada za rješavanje zloglasnog slučaja Uspavane ljepotice jest doktor Benedict Prince, forenzički psiholog koji istražuje ubojstva počinjena u snu. Ben prihvaća poziv da pokuša probuditi tajanstvenu ubojicu, ne sluteći da su i on i Anna samo pijuni u igri mnogo većih uloga i da su oboje u životnoj opasnosti. Ako Anna O. otvori oči, pokrenut će se slijed događaja koji će uzbuniti opasne duhove duboko zakopane prošlosti. Može li istina izaći na vidjelo?

"Anna O." je poput noćne more iz koje se ne možete probuditi. Nepredvidivi i dinamični psihološki triler Mathewa Blakea ne daje ni trenutak predaha u neizvjesnoj potrazi za odgovorima. 

Iz medija:

Od utrobe ozloglašene psihijatrijske bolnice preko mračne šume do suncem okupanih plaža Velikog Kajmana, Blakeov triler podjednako poziva na usporedbe s grčkim tragedijama i misterijama zaključanih soba dok istražuje kompliciranu psihologiju sna i krivnje. Iako je ovo u potpunosti whodunit sa stvarnim rješenjem, još je više whydunit. Kad ga jednom uzmete u ruke, nećete ga moći ispustiti. Slojevito i veličanstveno u opsegu i napetosti. – Kirkus 

Blake nikad ne dopušta čitatelju ili svom junaku da ostanu u udobnoj poziciji, izvodeći jedan zaokret za drugim kojima neprestano mijenja igru, sve do posljednjeg strašnog udarca. Uzbudljive spoznaje vjerojatno će šokirati čak i iskusne obožavatelje trilera. – Publisher Weekly

Zadivljujući, uznemirujući kriminalistički roman koji će vas natjerati da okrećete stranice i nakon što ste već trebali zaspati. Je li Anna O. uspavana ljepotica ili uspavani ubojica? Napeti triler Matthewa Blakea nedokučiv je i misteriozan baš poput naših snova. – Nita Prose, autorica hit-romana Sobarica

Matthew Blake studirao je engleski jezik na Merton Collegeu i Sveučilištu Durham. Nakon završenog fakulteta radio je kao pisac govora u Westminsterskoj palači. Autor je romana "Anna O." koji je već kao rukopis prodan za prijevod u više od trideset zemalja. Za taj senzacionalni prvijenac ideju je dobio kada je pročitao da više od trideset i tri godine života provedemo spavajući. Započeo je opsežno istraživanje zločina povezanih sa spavanjem i tajanstvene bolesti poznate kao sindrom rezignacije. Istraživanje ga je dovelo do pitanja: ako netko počini ubojstvo dok mjesečari, je li nevin ili kriv? I tako je rođen bestseler "Anna O." Kao scenarist, Matthew trenutačno razvija projekte sa Sidom Gentleom i studijima Firebird Pictures, Tall Story, The Ink Factory i Cowboy. Živi i radi u Londonu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –