Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michael Köhlmeier

Frank

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Darko Crnolatac
  • 06/2024.
  • 196 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401843
  • Cijena: 20.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Tinejdžer, djed koji je upravo pušten iz zatvora i napunjen pištolj: Frank ima četrnaest godina, živi u Beču, rado kuha i voli provoditi večeri s majkom. Ali onda mu se život izokrene. Djed je nakon osamnaest godina pušten iz zatvora. Frank ga je vidio tek nekoliko puta dok su ga posjetili u zatvoru. Starac ga prisvaja, isprva grubo, zatim nježno. Frank je fasciniran njime. Na kraju stoje, jedan drugome nasuprot, na odmorištu autoceste, kao u duelu.

Michael Köhlmeier u romanu "Frank" govori o inicijaciji, pobuni i oslobođenju te vječnoj fascinaciji zlom – o dvojcu koji nikad nećete zaboraviti. 


Prosvjetljujuće i žestoko … Köhlmeier poput virtuoza priča priču od koje ne treba ništa očekivati jer bi bilo šteta svakog razvoja događaja koji vas neće iznenaditi.
Elke Schmitter, Die Zeit

Obiteljski roman s elementima trilera i grotesknih scena iz filma ceste. Savršeno ispričana priča o pitanju odgovornosti i krivice… veliki austrijski stručnjak stila Michael Köhlmeier još jednom dokazuje da vlada antologijama i manjim žanrovskim oblicima.
Carsten Otte, SWR

Michael Köhlmeier, rođen 1949. u Hardu na Bodenskom jezeru, živi u Hohenemsu u austrijskoj pokrajini Vorarlberg i u Beču. U izdanju Hanser Literaturverlage objavljeni su mu romani "Abendland" (Okcident, 2007.), "Madalyn" (2010.), "Die Abenteuer des Joel Spazierer" (Pustolovine Joela Spazierera, 2013.), "Spielplatz der Helden" (Igralište junaka, 2014., prvo izdanje 1988.), "Zwei Herren am Strand" (Dva muškarca na plaži, 2014.), "Das Mädchen mit dem Fingerhut" (Djevojčica s naprstkom, 2016.) i "Bruder und Schwester Lenobel" (Brat i sestra Lenobel, 2018.), kao i zbirke poezije "Der Liebhaber bald nach dem Frühstück" (Ljubavnik ubrzo nakon doručka, izdanje Lyrik Kabinett 2012.) i "Ein Vorbild für die Tiere" (Uzor životinjama, pjesme, 2017.) te novele "Der Mann, der Verlorenes wiederfindet" (Čovjek koji pronalazi izgubljeno, 2017.) te nedavno "Die Märchen" (Bajka, s ilustracijama Nikolausa Heidelbacha, 2019.). 

Michael Köhlmeier odlikovan je brojnim priznanjima, između ostaloga 2017. godine Književnom nagradom Zaklade Konrad Adenauer i Nagradom „Marie Luise Kaschnitz“ za cjelokupno stvaralaštvo, a 2019. godine Nagradom „Ferdinand Berger“.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –