Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Srđan Sandić

Ljubav je glagol

  • Nakladnik: Fraktura
  • 09/2024.
  • 96 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533587677
  • Cijena: 17.99 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Učimo cijeli život – govoriti, crtati i pisati, spoznajemo širine i dubine jezika, upoznajemo se s matematičkom logikom, poviješću civilizacije i evolucijom ljudskog bića. No, tko nas uči voljeti?

Zbirka poezije "Ljubav je glagol" Srđana Sandića na sasvim neočekivan, hrabar, neopterećen i nepretenciozan način traži upravo odgovor na to pitanje. Izmještajući u razne situacije ljubavni susret, razočaranje, ili naprosto žudnju, Sandić se igra i rastvara kutije u kojima se nalaze naše ideje o odnosima da bi ih dekonstruirao, bilo da je riječ o čežnji za partnerskom ili o gladi za roditeljskom pažnjom. Sandićeve pjesme misaone su potrage, petlje požude, ponekad i bljeskovi straha, ili patnje. Arhitekture ljubavi i zaljubljenosti nužno nas suočavaju i sa samoćom, i s usamljenošću, i upravo na tom mjestu, gdje se susrećemo i suočavamo s onim što jesmo i nismo, našim fluidnim identitetom, klijaju Sandićeve pjesme.

Stihovi Srđana Sandića ljekovita su i iskrena smjesa životne boli i svakodnevne radosti, potrage za Drugim, opjevana spoznaja o prokletstvu šutnje. "Ljubav je glagol" izmaknut će nam tlo pod nogama jer vjeruje u osjećanje i suosjećanje, a nadasve u ranjivost svakoga od nas.

Srđan Sandić (1985.) pisac je, novinar, dramaturg, kulturni moderator, književni i kazališni kritičar. Autor je tribina u Multimedijalnom institutu (Cruising) i Zagrebačkom kazalištu mladih (Čitanje kazališta). Do sada je objavio tri knjige: knjigu drama "S(i)nu bez s(i)nova" (2012., Sandorf), knjigu razgovora s feminističkim umjetnicama "Književni razgovori sa Srđanom Sandićem" (2013., Velvet) i knjigu izvedbenih tekstova u suautorstvu s Raphaëlle Oskar "Vrati se i kaži zbogom" (2014., HDP). Kao autor i dramaturg surađivao je s Hrvatskim narodnim kazalištem u Rijeci, teatrom &TD, Kazalištem Mala scena i ZKM-om. Od formalnog obrazovanja bilježi Fakultet političkih znanosti i Filozofski fakultet u Zagrebu, a od neformalnog Mirovne studije, Ženske studije, UN akademiju te Experimental Theatre Academy.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –