Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lynne McTaggart

Polje : potraga za tajnim silama svemira

  • Nakladnik: TELEdisk
  • Prijevod: Goran Bosnić
  • 02/2005.
  • 278 str., meki uvez
  • ISBN 9537039331
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Znanost je nedavno počela dokazivati ono što su drevni mitovi i religije odavno usvojili: postojanje tako zvane životne sile. Neumorna istraživačka novinarka Lynne McTaggart otkriva radikalnu novu biološku paradigmu: na našoj najosnovnijoj razini ljudski um i tijelo nisu zasebni i odijeljeni od svoje okoline nego su paket pulsirajuće energije koji je u neprestanom međudjelovanju s golemim morem energije.

"Polje je priča o ovoj revoluciji koja je u tijeku. Kao i mnoge revolucije, započela je s malim žarištima pobune u kojima se okupila snaga i pokretačka sila pojedinaca – proboj na jednom području, otkriće na nekom drugom – a ne s jednim velikim pokretom reforme. Premda su ti istraživači upoznati s radom svojih kolega, to su muškarci i žene u laboratoriju koji često nemaju posebne želje da se pri eksperimentima upuštaju i u razmišljanja o svim mogućim implikacijama svojih spoznaja, ili nemaju uvijek dovoljno vremena da ih postave u kontekst drugih, najnovijih znanstvenih dokaza. Svi ti znanstvenici uputili su se na istraživačko putovanje i svatko od njih otkrio je svoj komadić kopna, no nitko nije bio dovoljno hrabar da ga proglasi kontinentom. Polje je jedan od prvih pokušaja da se sva ta različita istraživanja povežu u jednu kohezivnu cjelinu. Ova knjiga također daje znanstvenu potvrdu područjima koja su dosada u velikoj mjeri bila u domeni religije, mistike, alternativne medicine i novodobnih spekulacija. Premda je cjelokupni materijal ove knjige utemeljen na čvrstim činjenicama znanstvenih eksperimenata, povremeno sam se, uz pomoć pojedinih znanstvenika, morala upustiti u spekulaciju o načinu na koji je sve to povezano. Zato želim naglasiti da je ova teorija – kao što bi se rado izrazio dekan emeritus princetonskog sveučilišta Robert Jahn – još u radu. Neke od dokaza znanstvenih eksperimenata koje smo predstavili u Polju neovisne skupine još nisu ponovile. Kao i svaka nova ideja koja se još oblikuje, i Polje je tek rani pokušaj da se pojedinačna otkrića povežu u koherentan model čiji dijelovi će u budućnosti svakako biti popunjeni." (Lynne McTaggart )

"Polje" je iznimno zanimljiva znanstvena detektivska priča koja pruža zapanjujuću sliku uzajamno povezanog svemira i novu znanstvenu teoriju koja otkriva smisao u nadnaravnim pojavama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –