Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Diana Wynne Jones

Howlov putujući dvorac

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Vladimir Cvetković Sever
  • 03/2006.
  • 220, tvrdi uvez
  • ISBN 953220377X
  • Cijena: 89.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U zemlji Ingariji, gdje doista postoje čizme od sedam liga i plaštevi nevidljivosti, prilično je nesretna okolnost biti rođen kao najstarija od tri sestre. Zna se da ćeš prva doći na red da doživiš neuspjeh, i to najteži, kada sve tri krenete tražiti sreću. Sophie Hatter nije krenula tražiti sreću. Voljela je čitati, pa je ionako znala da je ne čeka blistava budućnost. Kad su njezine mlađe sestre počeli salijetati udvarači, Sophie je ostala raditi u obiteljskoj klobučarnici. Ali nevolja ju je zadesila, i to najgora, kad se usudila svojeglavo odgovoriti sâmoj Vještici Pustošnici.

Prije nego što se Sophie i snašla, postala je izborana starica od devedeset ljeta. I što joj je onda preostalo nego se zaviti u maramu i krenuti od kuće – ne u potragu za srećom, već u brda, gdje je nitko neće prepoznati… iako se brdima upravo u to doba kretao dvorac čarobnjaka Howla, za kojega se pričalo da salijeće mlade djevojke i isisava im duše, ili im pak jede srca. Ali ma kako zloglasan bio, kako bi joj taj Howl mogao nauditi gore od Vještice Pustošnice?

"Howlov putujući dvorac" u proteklih se dvadeset godina usadio u srca nebrojenih čitatelja. Ovo duhovito i duboko dirljivo djelo britanske spisateljice Diane Wynne Jones nedavno je ekranizirao velikan japanske animacije Hayao Miyazaki, približivši ga novom naraštaju poklonika svih životnih dobi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –