Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Margaret Truman

Ubojstvo u nacionalnoj katedrali

  • Nakladnik: V.D.T.
  • Prijevod: Marija Razum
  • 02/2006.
  • 292, meki uvez
  • ISBN 9536838362
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ubojstvo nije spriječilo Maca Smitha i Annabel Reed da se zaljube, ili da se zakunu jedno drugome na vjernost i ljubav do kraja života u veličanstvenom zdanju Nacionalne katedrale u američkoj prijestolnici, Washingtonu. No, brutalno ubojstvo zajedničkog dragog prijatelja, svećenika Paula Singletaryja, koji je predvodio obred njihovog vjenčanja, pomućuje sreću mladenaca i ne dopušta im da uživaju u početku bračnog života.

Tijelo svećenika, ujedno i vrlo istaknutog vođe međunarodnog pokreta "Riječ mira", pronađeno je u jednoj od kapelica Nacionalne katedrale. Policija nema nikakvih dokaza, a, čini se, ni sumnjivaca. Iako se nastoji držati podalje od zločina, nekadašnji odvjetnik, a sada profesor prava, Mac Smith na nagovor biskupa katedrale odlučuje preuzeti slučaj ne bi li, u prvom redu, zaštitio ugled ove moćne institucije.

Međutim, izgleda da zločin ne miruje i da nema namjeru napustiti Smithove. Naime, za vrijeme njihovog medenog mjeseca, kojeg su odlučili provesti u Londonu, u malenom engleskom seocetu ubijen je još jedan svećenik za kojeg se ispostavlja da je prijatelj velečasnog Singletaryja.

Jesu li ova ubojstva povezana? Ako je tako, kako se u to uklapaju agenti nekoliko tajnih službi, svećenik plejboj, ogorčena ljubavnica, naprasiti kanonik, dječak koji je toliko prestrašen onim što je vidio da bježi od kuće… i ubojstvo koje je toliko savršeno da je to grijeh?

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –