Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Max Allan Collins

Ubojstva na Titanicu

  • Nakladnik: V.D.T.
  • Prijevod: Lidija Prskalo
  • 12/2005.
  • 244 str., meki uvez
  • ISBN 9536838486
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Na prvom i posljednjem putovanju Titanica, veličanstvenom i raskošnom brodu kakvog svijet do tada još nije vidio, među mnogim uglednim i poznatim putnicima koji su se tog kobnog 10. travnja 1912. ukrcali na njega, bio je i najpoznatiji američki pisac krimića svoga vremena, Jaccques Futrelle, čiji je junak, briljantni detektiv Van Dusen, rješavao i najzamršenije slučajeve. Jacques Futrelle je, osim toga, bio jedna od 1500 osoba koje nisu preživjele potonuće broda.

Je li Futrelle iskoristio svoje detektivske sposobnosti i na ovom putovanju? Ovo se intrigantno pitanje pretvorilo u jednu od najvećih misterija Titanica. Jer, što je s dvije misteriozne smrti koje su se dogodile prije famoznog potonuća? Inspiriran stvarnim događajima, ljudima i povijesnim detaljima, ovaj roman slavi duh tog zlatnog, nestalog doba - i muškaraca, žena i djece koji su umrli te hladne, sudbonosne noći.

Max Allan Collins (1948) jedan je od najsvestranijih i najproduktivnijih američkih književnika današnjice. Svjetsku je slavu najprije stekao kao scenarista poznatih stripova Dick Tracy i Batman, a zatim kao televizijski pisac (između ostalog, pisao je scenarij za planetarno popularnu, seriju Ekipa za očevid) i pisac romana prema kojima su snimljeni mnogobrojni poznati filmovi (Na vatrenoj liniji, Air Force One, Spašavanje vojnika Ryana, Povratak mumije itd.). Njegova su specijalnost trileri i krimići, od kojih se mnogi temelje na stvarnim događajima.
Za romane «True Detective» i «Stolen Away» dobio je nagrade za najbolje krimiće godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –